Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

ÇÖREK OTLU ÇÖKELEK TARİFİ







Çökelek nasıl yapılır ? 

Çökeleği farklı ,farklı yapanlar var ..Sade limon yada sirke sıkan..Yada sade ce yoğurt ilave eden süte.Oysa ben çökeleği süt gibi sevmiyorum..Biraz tuzlu peyniri andırmasını istedim ve heeeepsini ilave ettim saydıklamin :))))))
Kaynayan süte yoğurt,sirke,limon suyu ve tuz..
Harika oldu ..Süzdükten sonrada çörek otu ile karıştırdım.Dilerseniz çeşnili de yapabilirsiniz tabii ;)
Sade çökelek olsun diyorsanız ...En basidinden  süte yoğurt eklemeniz yeterli olacaktır..Ama ben tuzlu olsun istedim..




Tarifi 

》 2 litre uzun ömürlü yağlı süt 

》 500 g yoğurt 

》 4 damla limon suyu 

》 1 çay kaşığı elma yada üzüm sirkesi 

》 1 buçuk çay kaşığı tuz 

Yapılışı
======

Sütü geniş bir tencereye alaıyoruz kaynamaya başladığında tüm malzemeleri ekleyip ara,ara tahta kaşık yada çırpışıyla karıştırıyoruz.Kaynayan sütü taşırmadan orta hararette bişirirken süt kesilmeye başlayacak .Kesilen sütü ufak delikli bir süzgeçten geçiriyoruz ve hafif ılıyınca  elinizle bastırarak presliyorsunuz .Tamamen suyundan ayrılan çökeleği bir kaba alıp biraz çörek otu serpip karıştırın..Afiyet olsun






PAYLAŞ:

No Comment to " ÇÖREK OTLU ÇÖKELEK TARİFİ "