Scroll To Top
Blogger tarafından desteklenmektedir.

ACILI EZME ( KAHVALTILIK )

Bugün günlerden cuma ve alışveriş günlerden biriydi .Market ,market gezen gülo :)  gözüne chili biber takıldı ;) Haftasonu ailece arada bir Restaurant yada mini lokantalara gittiğimiz de önümüze ilk gelen meze olur.Menü gelmeden sicak pideyi koparıp acı ezmeyi yemesi de bir başka olur bilirmisiniz ?
Hemennn uyarırım eşimi ve çocukları :))) Menüye yer kalsın diye :)
Ama o gediğimiz ezmeyi yapmaya karar verdim ve tutturdum  ;) Malzemeleri Abartmadım yani ufak potion olsun dedim..7 adet olgun domates kullandım yalnız kabuklarını soymadım kabuk ince olduğundan ..Size tavsiyem kabuğunu soyun domateslerin.
Haydi kolay gelsin yapanlara ;) Bize de afiyet olsun





Acılı ezme nasıl yapılır ?




 Malzemeler

■ 7 adet domates yıkayıp kabuklarını soyun

■ 1 baş büyük soğan

■ 5 diş sarmısak

■ 1 adet kırmızı ve 1 adet yeşil chili biber

■ 3 yemek kaşığı üzüm yada elma sirkesi

■ tuz

■ 1 yemek kaşığı zeytin yağ

■ 1 tatlı kaşığı yada fazla atep pul biber

■ 2 yemek kaşığı tepeleme domates salçası

■ 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası ( tatlı olanı kullandım)

servis yaparkem kıyılmış maydanoz



Yapılışı


Domatesleri yıkayıp kâğıt havluyla kurulayın ve kabularınısoyun..Yayvan bir tencereye domatesleri yemekli doğrayın..Soğanı,samısakları soyalım domateslerin üzerine rendeleyelim ..Biberleri yıkayalım incecik doğrayalım tuzunu biberini yağını ,sirkeyi ve salçaları ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kaynatalım..ocağın altını yüksek derece de 5 dakika kaynatıp orta ayara getirip suyunu salana dek pişirelim.Fokurdamaya başlayan ezmemiz koyulaşacak yani tam bir kıvam alacak ..Kıvam alan ezmemizi kavanoza alıp buz dolabinizda saklayabilirsiniz..Servis yaparken kıyılmış maydanoz serperseniz hem hoş görünür hem lezzetli olur ..Sirke olduğu için için de ezmeniz durdukça güzeleşecektir ;)
Afiyet olsun




PAYLAŞ:

No Comment to " ACILI EZME ( KAHVALTILIK ) "