Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

SUSAMLI KALIP KEK TARİFİ

Selamünaleyküm çok  değerli takipçilerim
Uzun zamandır çok sevdiğim bir arkadaşımın Erbil Sağır Can dostumun kekini demek istiyordum...Ama bir türlü fırsat bulamıyordum çünkü arkadaşım bardak ölçüsü vermişti ve ben gramla siz dostlarıma yayınlamak istediğim için baya bir zaman bıraktım..Neden derseniz her bardak farklı boyutlarda olduğu için yanlış tarif vermekten her zaman kaçınmışımdır .
Nihayetinde tam tamına ölçerek tam bir kıvamda bir kek oldu şükürler olsun.
Beş çayında yada konuklarınıza severek sonra bileceğiniz ikram edebileceğiniz mükemmel bir kek oldu ;)
Bu güzel keki aynı zamanda grubumuzun admini olan Erbilciğim paylaştığında mutlaka denemeliyim demiştim ..biz ailece çok beğendik hatta eşim umarım inşallah en kısa zamanda yine yaparsın dedi gülümseyerek :))))))
Susam yerine file badem ya daha haşhaş,
Ayçekirdeği yada ceviz kullanabilirsiniz tabanına..
Buyrun kekimizin tarifine haydi kolay gelsin yapanlara bize de afiyet olsun :)




Susamlı kalıp kek 

Malzemleri 

• 4 adet yumurta
• 250 gr toz şeker
• 1 paket vanilya şekeri
• 250 ml süt
• 200 ml ayçiçek yağ ( sıvı )
• 1 paket kabartma tozu
• 300 g un 

Kek kalıbını yaplamak için 1 yekek kaşığı margarin ve tabanına etrafına susam serpilir 

Yapılışı

Yumurta ,vanilyasekeri ,toz şeker mikserle köpürterek çırpılır diğer malzemeleri eklenir ve tekrar son seviyede 4 dakika çırpılır ve yaglanmış ve susam serpilmiş kek kalıbına akıcı kek hamurumuz dökülür 
150 ° de 45 dakika pişirilir 
Kürdan batırarak test edilir pişip pişmediği..
Afiyet olsun









PAYLAŞ:

1 yorum to ''SUSAMLI KALIP KEK TARİFİ"

ADD COMMENT