Scroll To Top
Blogger tarafından desteklenmektedir.

THERMOMIX DE AJVAR SOS TARIFI

Yaz ,kış ,kahvaltıda ,mangalda yada aparatiflerde misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir sos diyebilirim ;) Ben canuk pratik olsun dedim ve marketten hazır közlenmiş patlican ve közlenmiş kırmızı biber aldım
Enfes oldu kesinlikle deneyin derşm :)

Ajvar sos tarifi 




Malzemeler



• 1 kavanoz közlenmiş patlican 500 g

• 1 kavanoz közlenmiş biber

• 1 adet kuru soğan

• 3 diş sarımsak 

• 2 adet olgun domates 

• 80 g zeytin yağı

• 1 tatlı kaşığı pul biber 

• 1/2 tatlı kaşığı karabiber 

• 1 tatlı kaşığı tuz 

• 1 çay kaşığı limon suyu 


Yapılışı 

Sarmısakları ,soğan ve 20 g zeytinyağı hazneye alın ve 3 saniye 8 ayarda ufaltın .Spatula yardımiyle aşagıya doğru ittirin ve 2 dakika 120 derecede soğanı kavurun.
Domates ,patlican,biberi ilave edin ve 
8 saniye / 5 ayarda ezin ve 10 dakika  / 100 derece de  / 2 ayarda pişirin
60 g zeytinyağı ,tuz,biberleri ve limon suyunu ekleyip 5 saniye / 8 ayarda püreleyip ince delikli bir süzgeçten geçirip kavanoza alın

Afiyet olsun













PAYLAŞ:

No Comment to " THERMOMIX DE AJVAR SOS TARIFI "