KANDIL PIDESI
Gülo Uçar Sunumuyla Nefiss
Kandil pidesi
1 kilo un
750 ml. ılık süt yağlı olacak
2 yaş maya (82 gr )
tuz
yoğrun 1 saat dinlendirin hamur ikiye katlıyacak
iç malzemesi sizin arzunuza kalmış
kiymalı,ısbanaklı,peynirli,sucuklu,kaşarlı,patatesli,yumurtalı olur ...
farkli olsun istedim pazlama gibi açtım 10 dakima mayalandiktan sonra beklettim üzerine kaşar rendeledim ve yumurta sürdum.200 derce fırında pisirdim. Harika oldu
Afiyet olsun
Kandiliniz mübarek olsunYuvarlak ekmek yapmak isterseniz ..26 cm iki parmak kalınlıgında açın .Fırın tepsiniz de 20 dakika kadar tekrar mayalayın üzerine kaşar rendesi serpip .Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede pisiriyoruz
No Comment to " KANDIL PIDESI "