Scroll To Top
Blogger tarafından desteklenmektedir.

MUSKA , HİNGEL , KULAK , TOPUK , İÇLİ MANTI

Yöre , yöre değisik isimlendirilen mantımıza ne isim yazıcağımı şaşirdım :)))) Ben içli mantı derim ..Ama örneğin arkadaşım zonguldaklı ve onlar memleketinde kulak mantısı derlermiş :) yada sivaslı arkadaşım hingel der .Yani yöre , yöre değisiyor..En komiği de topuk matısı haahaayyy 

Neyse ama çooook nefisti tadı..
Mantının içini ben kıymalı yaptım ama siz isterseniz haşlanmış patates yada peynirli de yapabilirsiniz tabii ki ..
Peynirli yapacaksanız piştikten sonra yoğurtlamayın ..Tereyağ gezdirin birazda pul biber serlin ohhh mis gibi kaşıklayın  canlar :)
Haydi size kolay  ;)


İçli mantı tarifi 

Malzemeler 

hamuru için
--------------------'

■ 500 g  un

■ 1 tatlı kaşığı tuz 

■ 1 adet yumurta 

■ 200 ml su 


iç malzemesi 
-----------------------

■ 2 yenek kaşığı dolusu orta yağlı kıyma 

■ tuz , pul biber 

■ 1 adet ufak boy kuru soğan 


Haşlamak için su 

üzeri için sarmısaklı yoğurt 

sosu için 

3 yemek kaşığı sıvı yağ 

1 yemek kaşığı domates salçası

Hamuru açmak için 1 kase un


Yapılışı 

Hamur malzemelerini bir kaba boşaltıp sert bir hamur elde edin..Hamuru iki eşit parçaya bölün ve bezeleyin..Tezhaha un serperek büyükçe açın fazlada inceltmeyin..Yani büyük oklava dolusu kadar açin..İç malzenesini kıymaya soğanı rendeleyip tuzunu , biberini ekleyip karıştırın.Yufkayı ben mantı pıçağı ile kestim ama siz normal keskin bir picaklada esit büyüklüte kareler kesebilirsiniz.İç malzemden pay ederek hamura muska şeklinde büktüm ve bir kenara aldım.İşlemi bitene dek devam ettim ..Bezenin sadece 1 tanesini pisirdim diğerini de buzluğa attim..
2 litre suyu kaynattim mantilari suya attim haşlasım fazla haşlamayin hamur olmasin..Sonra süzğeçten geçirip sarmısakli yoğurt kapina bşaltım üzerine  yaği ısittim salçayi ve hafif sulandirdim ve mantinin üzerine gezdirdim..

Afiyet olsun


PAYLAŞ:

No Comment to " MUSKA , HİNGEL , KULAK , TOPUK , İÇLİ MANTI "