Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

BESMEÇ ( KIRSEHIR )

Hepinize musmutlu sevgi dolu bir akşam diliyorum değerli takipçilerim.
Kırşehirli olarak sizlere kırşehir'in yöresel tatlarından besmeç köftemisi tanıtmak istedim..
Tarif genel de aynı ama ben biraz farklılık olarak kısırlık bulgur değil de ,çiğ kòftelik bulgur kulandım.Biraz daha ince oluyor ve yoğururken cabuk yumşuyor .
Besmeçi ister tavada yada fırında pişirebilirsiniz.
Geçelim tarifimize ve şöyle bir göz attalım ;)
Allaha emanet olun ..




Besmeç tarifi









Gerekli malzemeler
---------------------------------


■  500 g orta yağlı dana kıyma


■ 1.5 su bardağı ince çiğ köftelik bulgur

■ 2 adet kuru soğan

■ 2 çay kaşığı karabiber

■ 2 çay kaşığı kırmızı pul biber

■ 2 çay kaşığı köftelik baharat

■ tuz

■ 1 tutam ince kıyılmış maydanoz


Yapılışı
-------------


kıymayı derin bir kaba alalım ve içine bulguru ince kıyılmış soğan ,baharat ve tuzu ekleyip yoğuralım.Ince kıyılmış maydonuzu en son ekleyip tekrar yoğuralım ve cevizden biraz büyük top yapalım avcumuzun içiyle bastırarak inceltelim ..Işlemi tekrarlıyalım ve ara ,ara elimizi suyla ıslatalım..
Teflon tavaya biraz sıvı yağ döküp orta ateşte önlü arkalı kızartalım..
Mis gibi demli bir çay eşliğin de afiyetle yiyelim ;)
Haydi kolay gelsin ..

PAYLAŞ:

2 yorum to ''BESMEÇ ( KIRSEHIR ) "

ADD COMMENT
  1. gulo abla herzamanki gibi dokturmusin ellerine saglik tariflerini ilgiyle takip ediyor ve deniyorum

    YanıtlaSil
  2. Bende bir kırşehir geliniyim ama devemlı içlerindeyim ankaradaki kırşehirliler dernekler federasyonu kadın kollarındayım besmeci yemiştim ama nasıl yapıldığını bilmiyordum elinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil