Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

VELIHBAH TARIFI ( PATATESLI BAZLAMA )

Hepinizi sevgiyle selamlıyorum evinizden mis gibi sicacik muhabbetiniz eksik olmasın diyorum.Velibah nedir  ?
Velibah patatesli bazlamadır ..
Çerkezler düğun ,dernek ,bayramlarda yaparlar ve adınada velibah derler.
Ben de hafta sonu ailece evdeyiz diyerek yavrularıma sicacik yaptım yedik .
Çok sevdiler kesinlikle tavsiye ederim ;)
500 g 'dan yaptım 10 adet cıktı .Tercihim tazecik sicağı ile yenmesi ..
Haydi kolay gelsin size ...Hayırlı ,bereketli bir hafta diliyorum ♥♥



Velibah ( patatesli bazlama )





Gerekli malzemeler
~~~~~~~~~~~~~~

■ 300 ml ılık su ve süt karışımı

■ 2 yemek kaşığı zeytin yağı

■ 1 yemek k. tuz

■ 1 tatlı k. şeker

■  500 g  un

■ 1 adet yaş maya ( 42 g )

■ pistikten sonra sürmek için tereyağ


içi için gerekli malzemelerimiz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

■ 3 adet orta boy patates ( haşlanmış )

■ tuz , kırmızı acı bul biber

■ 1 adet orta büyüklükte kuru soğan

■ 2 yemek k sıvı yağ


Yapılışı
~~~~~



İlk önce hamurumuzu yoğuralım..
Yoğurma kabına unu dökelim ortasını havuz gibi açalım ve diger malzemeleri ekleyelim elimize yapışmayacak bir hamur elde edelim.Gerekirse miraz daha un ilave edelim.
Hamurun üzerini örtelim ve mayalanması için sicak bir ortamda mayalanmasini sağlayalım.
Hamur mayalanırken biz iç malzememizi hazırlayalım..
Pataseleri ,soğanı soyup suya tutalım ve ikisini de rendeliyelim..
Tavaya yağı döküp patates ,soğan tuz ve biberi serpip  5 dakika kavuralım.
Mayalanan hamurdan esit büyüklükte bezeler kopariyoruz dezğaha un serpip önce elimzle bastırıyoruz bezeye ve çay tabağı büyüklüğun de açıp iç harcından koyup büzüyoruz ve merdaneyle servis tabağı çapında açıp ister silex de ister teflon tavada ters düz pişiriyoruz.Sicak bazlamamızın üzerine tereyağ sürüp afiyetle yiyoruz..
Afiyet olsun :)
































PAYLAŞ:

1 yorum to ''VELIHBAH TARIFI ( PATATESLI BAZLAMA ) "

ADD COMMENT
  1. Harika nefisssss olmuş ellerine emeğine sağlık olsun canım benim

    YanıtlaSil