Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

YUNAN TATLISI TARIFI

Yunan tatlısı

Malzemesi

1 paket baklavalık yufka

1 avuç çekilmiş ceviz içi yada fındık

1 avuç rendelenmiş badem yada fille badem

Üzeri için

250 gr eritilmiş tere yağ

Sosu için

1 su bardağı soguk su

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı süt

1 çak kaşığı sahlep

3 yumurta

Şerbeti için

3 su bardağığı seker
2 1/2 su bardağı su
1/2 cay kaşığı limon tuzu



Yapılışı


Yufkaları resim de görmüş olduğunuz gibi sırayla tepsiye pile pile diziyoruz ve aralarına ceviz içi serpiyoruz.
Üzerine eritilmis tere yağını gezdirip
Sosunu hazırlıyoruz

Yumurta ve sekeri güzelce çırpıp ,ardından diğer malzemeleri ekliyoruz.Tekrar köpürterek çırpıp yufkamızın üzerine sosumuzu döküyoruz.En son üzerine badem redesini serpip önceden ısıtılmış 240 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişırıyoruz..
Pişen tatlımızın üzerine ılık serbetimizi döküyoruz.

Serbetin yapılısı

Sekeri suyu derin bir tencereye alalım 20 dakika kaynatalım 1 çay kaşığı limon tuzunu ilave edip tekrar 10 dakika orta ates de kaynatıp altını kısalım.










Bu tatlıyı ilk arkadaşım Meryem de yemistim.Canım arkadaşım :) Neden yunan tatlısı dediğim de  :)  yunan arkadaşım çok  yapar demişti  :) o gün bu gün tatlımızın adı yunan tatlısı kaldı..13 sene oldu tüm dünyaya yayıldı yunan tatlısı..
Tek farkı ben salep katıyorum sosuna .Mis gibi kokuyor kesinlikle deneyin derim ;)
Haydin buyrun yunan tatlısına ;)




PAYLAŞ:

1 yorum to ''YUNAN TATLISI TARIFI"

ADD COMMENT
  1. ben bu tatlidan yapiyordum aslında biraz daha değişikti benim tarifim ama bademli ve saleplisi daha cazip geldi.. ayrica bir turlu adini koyamamistik meğer yunan tatlisi imiş.. ellerinize saglikkk

    YanıtlaSil