Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

HAMBURGER EKMEK TARIFI

Oooleeeeey artık Hamburger ekmekleri kendim yapıyorum arkadaşlar ;)
Hazır aldığınız Hamburger ekmekleri de domuz yağı olduğunu biliyormuydunuz siz ?
Malesef ahh ahhh yillardir katkılı yemişiz rabbim bağışlasın  :(
Siz de deneyin tarifimi çok beğeniceksiniz arkadaşlar !!

Haydin tarifeeeee :)))))))


Malzemeler 

■ 70 ml sıvı yağ ( yarim ufak su badak ve iki yemek yasigi ediyor )

■ 300 ml ılık süt ( 2 ufak su bardak ediyor )

■ 3 yemek k .şeker

■ 1 yemek k.tuz

■ 1 adet yaş maya ( 42 g )

■ 660 g un



YAPILIŞI

Un hariç tüm malzemeyi iki dakika mikserle son hız köpürderek çırpın ve unu yavaş , yavaş ekleyerek elinizle karıştırarak yoğurun.Ele yapışmayan bir hamur elde edin ve hemen limon büyüklüğün de bezeler alıp yağlı kagıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.Üzerine hiç birsey sürmeyin.Tepsiyi fırına sürüp fırınınızın kapağını kapatın ve mayalanmasını sağlayın.Firinin kapaği kapali olduğundan hava almadigi için mayasi cabuk geliyor ..Ben çoğu hamur islerini bu yöntemle yaparim.Mayalanan hamurumuzu 220 derece orta kisimda üzeri kizarana dek pisiriyoruz.


















PAYLAŞ:

1 yorum to ''HAMBURGER EKMEK TARIFI"

ADD COMMENT
  1. Elinize sağlık bende yakın zamanda yapıcam. Teşekkürler tarif için.

    YanıtlaSil