Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

YAPRAK İÇİ YÖRESEL KAMAN KIRŞEHİR ÖMERHACLI TARİFİ








Selamünaleyküm çok değerli takipçiler
Bugün size yöresel lezzetlerin en gözde tariflerinden birini tanıtmak istedim..Genelikle kırşehir yöresinde bayanlar toplanır taze üzüm yaprağı toplarlar ve kuru yufkayı ıslarlar 
Birde mis gibi iç yapar ...Yufkan'ın arasına  iç ve yaprak bol yeşilikle dürüm yapar afiyetle yerler..Benim de bugün bir canım istedi ki :)))))) eeee malum almanyada yufkayı ha diyince bulamıyoruz ama çare bitmez :))) ben de lavaş ile durum yaptım ;)
Kalan artan içle de artan yaprağımı sardım tabiii ki öyle ince değil :)) yumruk gibi irice :)))) Neden derseniz yufka arasına sarıp dürüm yapıyoruz acılıca , limonluca taze soğanla enfes oluyor :)))
Şimdi geçelim bizim ömerhacılı avratların meşhur yapraiçi tarifine haahayyy pardon yaprak içi tarifi yani :))))) 








Malzemeler

Miktarı size kalmış taze üzüm yaprağı 
Artan yaprakları puzlukta tutabilirsiniz

3 su bardağı pilavlık bulgur

1 adet büyük boy kuru soğan 

1 çay bardağı ay çiçek yapı

Tuz

Acı pul biber 

1 adet rendelenmiş domates

2 yemek kasığı domates salçası 

1 çay bardağı süt 

Üzerini kapatacak kadar su 

Dürüm yapmak için 


Taze soğan ,tere,Maydanoz 

Yapılışı 

Taze toplanmış bağ yaprağınızı soğuk suda ıslayıp itinayla yıkadıktan sonra derin bir tencereye alıyorsunuz ve suyla üzeri kapanada dek suyu dolduruyorsunuz..Son hararette ocakta yapraklarınızın rengindönene dek haşlayıp süzgeç yardımı ile derin bir leğene alıyorsunuz soğuk su doldurup yapraklarınızı sokluyorsunuz ...

Geçelim iç malzemesine
------------------------------

Yağ uygun bir tencere yada tavaya alınır ocağın altı orta ayara getirilir ve kızgın yağın içine ince kıyılmış soğan alınır kokusu gelene dek kavrulur..domates rendesi,bulgur ,salça ,tuz ,biber eklenerek tekrar tahta kaşıkla çevrilir ve su ilave edilir fokurdamaya başlayan yaprak içimiz bi taşım kayanatıp ocaktan alınır üzerine süt gezdirilir 
Aslında suyu çekmeden hemen dürüm yapılır...yufkanın arasına bir kat üzüm yaprağı ve üzerine bulgurlu iç ve yeşilikle mis gibi afiyetle yenir ..
Artan iç ve yarakla sarma yaptım
Tabii bunuda yöresel sarmalarımızdan 
Özellikle de düğünlerde yapılır..
Sardıktan sonra tencereye dizilir en son üzerine domates,soğan,biber,limon dilimlenir ve üzerlerine tereyağ yakılır salçayla sulandırılır bu sos sarmanın üzerine gezdirilir ve önce harlı sınra kısık ateşte pişirilir..Pişen sarmalar dürüm yapılır ekşilice yenilir 
Afiyet olsun














PAYLAŞ:

No Comment to " YAPRAK İÇİ YÖRESEL KAMAN KIRŞEHİR ÖMERHACLI TARİFİ "