DÖNER TADINDA TAVUK KAVURMA DÜRÜMÜ
Selamün aleyküm değerli takipçilerim almanyada havalar yavaş yavaş düzeliyor hava güneşli sıcak..Sıcakta ağır yemeklerden uzak kalmalıyız sağlığımız için iyi beslenmeliyiz...Ama gel desem bunu mideye anlat haahaayyAcıkınca insanoğlu ne görüyorsa yemek istiyor...düşünürken düşünürken buzluğunda kiminden ayrılmış tavukların vardı kuşbaşı doğradım tantuni yapayım dedim baktım evde sivri biber yok :)))
Bende döner tasında enfes bi kavurma yaptım ;)
Dadı veren döner baharatı oluyor ,almanyada marketlerde bulunuyor inşallah Türkiye'de vardır arkdaşlar soruyor ama benim tahminim ce vardır diyorum ..
Buyrun bakalım tarife geçelim
Malzemeler
1 kilo Kemiğinden ayrılmış tavuk budu
1 yemek kaşığı döner baharatı
3 yemek kaşıgı sıvıyağ
1 yemek kaşıgı tereyağı
Yeterince tuz ve arzuya göre antep biberi
Dürüm için lavaş
Salatası için
Bol yeşilik
Tamamen arzunuza kalmış
Ben dürüm yaparken cocktail sosu da gezdirdim Çok yakışıyor
Yapılışı
Tereyağı uygun bir tencereye alınır sıvıyağ eklenir tereyağ eridikten sonra kuşbaşı doğradığınız mümkünse ince doğradığımız tavuklar eklenir ve su çekene kadar kızgın bir ateşte pişirilir..
Suyu çeken etlerimizin üzerine yeterince tuz dediler baharatını ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırıp dinlenmeye bırakıyoruz ocağın altını kapatıyoruz..
Lavaş ekmeğimizin üzerine iki yemek kaşıgı dolusu etimizi alıyoruz ..üzerine salatayı ekleyip arzuya göre sos gezdirip dürümleyip afiyetle yiyoruz
Yanında bol köpüklü ayran tavsiyem :)
No Comment to " DÖNER TADINDA TAVUK KAVURMA DÜRÜMÜ "