SÜT DİLİMİ
SÜT DILIMI
Malzemeleri
-Pandispanyası kakolu keki için gerekli malzemeler:
4 adet yumurta
8 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
8 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilla
-Süt diliminin arasındaki süt kreması için malzemeler:
2 tane sivi krema (200gram)
2 paket hazır krem şanti paketi
2 yemek kaşığı bal
2 çay kaşığı limon suyu
1-İlk olarak kremamızı hazırlayacağız. Bunun için süt kremamızı çukur bir kaba alıyoruz. Balımızı, limon suyunu, krem şantiyide ilave edip çırpıcımız ile yaklaşık olarak 3 dakika kadar karıştırıyoruz. Süt dilimi tarifinin süt kremasını hazırlamış oluyoruz. Şimdi kek tarifimize geçelim.
2-Yumurtalarımızı çukur kabımıza dolduruyoruz ve pudra şekerini ilave edip yumurtalar köpürene kadar çırpıyoruz.
3-Ardından köpürmüş yumurtalara yoğurt ve sıvı yağı ekliyoruz. Süt diliminin keki yani pandispanyası için yoğurt ve sıvı yağı karıştıktan sonra olmazsa olmaz olan toz vanilyamızı ekliyoruz.
4-Ardından kakao, un, kabartma tozunu eleyerek diğer malzemelere ekliyoruz. Malzeme tamamen birbirine karıştıktan sonra hamurumuzu ikiye bölerek yağlı kağıt serdiğimiz iki ayrı ayri köşeli tepsiye döküyoruz ve hamurumuzu ince bir biçimde tepsimize yayıyoruz.
5- Şimdi süt dilimi pandispanyamızı pişireceğiz. Bunun için 180c fırında 10 dakika pişiriyoruz. Kekin kabarmaması için fırının kapağını 2-3 dakikada bir açıyoruz ve eğer kek pişerken kabarcıklar oluşursa bir kürdanla patlatıyoruz.
Sonra pişen keki soğumaya bırakın ve kağıttan çıkarin kagitli gelen tarafı ters çevirin hazırlamış olduğunuz kremaya arasına yayın diğer kekimizide kağıttan ayirin üzerine olan kısmı üste gelmek şartıyla üzerinede kekimizi koyduktan sonra buz dolabindan 2 saat dinlendirin.
Afiyet olsun..
No Comment to " SÜT DİLİMİ "