NANE VE DEREOTLU CACIK TARİFİ
Türk mutfağımızın yaz aylarında olmazsa olmazıdır cacık ..Dolma yada et türü yemeklere özellikle çok yakışan cacık tabii ki yapılışıda farklıdır..Örneğin ben bazen taze salatalıkları bol sudan geçirip kabuğuyla birlikte rendelerim sarmısaklı yoğurtla birleştirip soğuk dolabta 1 saat dinlendiririm..Su ilave etmeden sulanan cacık nefis olur..
Dolabımda mis gibi tazecik dereotu , taze nane ve çıtır , çıtır salatalıklarım vardı ..Mevsimi olduğundan hepsi okadar güzel kokuyordu ki sulu cacık yaptım ;)
Hadin bana afiyet olsun
yapanlarada tabii ki kolay gelsin afiyet olsun
Dereotlu naneli cacık tarifi
Malzemeler
4 adet orta boy salatalık
2 diş sarmısak
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
500 gr süzme yoğurt
2 su bardağı soğuk su
Tuz
yapılışı
Salatalıklar bol suda yıkanır
dereotu ve nane ayıklanır saplarından ve yıkanır
salatalık dilediğiniz kalınlıkta büyüklükte kabuğunu soymadan doğranır incecik kıyılmış yeşilikler eklenir .Sarmısak ezilir ve yoğurt eklenerek çırpılır ..Su ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırılır ve servise hazır olur..
Afiyet olsun
No Comment to " NANE VE DEREOTLU CACIK TARİFİ "