Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

NANE VE DEREOTLU CACIK TARİFİ

Türk mutfağımızın yaz aylarında olmazsa olmazıdır cacık ..
Dolma yada et türü yemeklere özellikle çok  yakışan cacık tabii ki yapılışıda farklıdır..Örneğin ben bazen taze salatalıkları bol sudan geçirip kabuğuyla birlikte rendelerim sarmısaklı yoğurtla birleştirip soğuk dolabta 1 saat dinlendiririm..Su ilave etmeden sulanan cacık nefis olur..
Dolabımda mis gibi tazecik dereotu , taze nane ve çıtır , çıtır salatalıklarım vardı ..Mevsimi olduğundan hepsi okadar güzel kokuyordu ki sulu cacık yaptım ;) 
Hadin bana afiyet olsun 
yapanlarada tabii ki kolay gelsin afiyet olsun




Dereotlu naneli cacık tarifi


Malzemeler

4 adet orta boy salatalık 

2 diş sarmısak 

1 tutam dereotu

1 tutam taze nane 

500 gr süzme yoğurt

2 su bardağı soğuk su 

 Tuz 

yapılışı


Salatalıklar bol suda yıkanır 
dereotu ve nane ayıklanır saplarından ve yıkanır 
salatalık dilediğiniz kalınlıkta büyüklükte kabuğunu soymadan doğranır incecik kıyılmış yeşilikler eklenir .Sarmısak ezilir ve yoğurt eklenerek çırpılır ..Su ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırılır ve servise hazır olur..
Afiyet olsun








PAYLAŞ:

No Comment to " NANE VE DEREOTLU CACIK TARİFİ "