Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

MAYALI BİENENSTİCH PASTASI TARİFİ

Hepinizi canı gönülden selamlıyorum değerli takipçilerim..
Beni takip ettiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim ;)
Bugün sizlerle ailece en sevdiğimiz bir alman pastasını paylaşmak istedim..Bienenstich ;) türkçeye çevirmek istedimarı sokması :))))))
Biz büyük küçük hepimiz severiz amaaaaa nedense pastanede ki tadı bir türlü bulamadım..Okadar çok denedim ki ama bu sefer tamam dedim ..Tuttu da hemi de nasıl tuttu..Mükemmel oldu..Bazı arkadaslar maya kullanmıyor kabartma tozu kulanıyor..Ama ben pastane de yediğim tadı sürekli denemek tutturmak istedim.Geçenler de blogumda nutella örgü çörek paylaşmıştım onun hamurunu uyguladım.Ve işte bu dedim..Üzeri çıtır kavrulmuş balı badem mis gibi oldu tüm evimizi bu koku sardı.
Arasına krema olarak vereceğim puding paketini bulamayacak olursanız Paradies creme türkiye de óle vanilya kullanın..
Yada hazır toz vanilya puding yapın sıvı kremayla çırpın puding soğduktan sonra..
Yani arasına mutlaka vanilyali krema yapın..
Haydi kolay gele size inşallah beğenirsiniz
He şunuda unutmadan yazayım hafif bir pasta değil doyurucu  ;) Özelligi bu 



Bienenstich pastası




 Malzemeler


Keki için


---- 550 gr un

--- 1 adet yumurta

---1 çay kaşığı tuz

--- 230 ml ılık süt

--- 1 adet yaş maya ( 42 g )

--- 2 paket vanilya sekeri

Üzeri için


--- 100 ml süt

---50 g tere yağ

--- 2 yemek k.bal

--- 100 gr şeker


---200 gr file badem



Kreması için


--- 2 paket Galetta puding tozu

Tarifine göre uygulayın



yapılış


Derin bir kaba kek hamuru için sütü ve un hariç malzemeleri alıyoruz maya eriyene dek çırpıp unu azar , azar ekliyerek yoğuruyoruz.Yoğurduğumuz hamuru üzeri örtülü 30 dakika mayalıyoruz.Mayalanan hamuru biraz tezgaha un serperek 28 cm kek kalıbı büyüklügün de merdaneye açıyoruz.Kek kalıbına tabanına yağlı kağıt serip kenarlarını margarınle yağlayıp unluyoruz.Açtığımız hamuru kalıba alıp tekrar 30 --40 dakika üzeri örtülü mayalanmasını sağlıyoruz.Bu arada üzeri için bal bademi hazırlıyoruz.Üzeri için tüm malzeme ufak uygun bir tencereye alınır ve orta ayarda ocakta 20 dakika pişirilir tahta kaşıkla karıştirilarak.
Mayalanan hamurun üzerine ılık badem dökülür güzelce yayılır. 190 derece fırında orta katta pişirilir..Bademler kızarana dek pişirin..Fırından çıkan pastanızı soğutun ve tarifine göre vanilya buding galetta kremanızı hazırlayıp ortadan kesilen pastaniza yağlayın.Diğer keninizi kesin ve üzerine yerleştirin..
Afiyet olsun











PAYLAŞ:

No Comment to " MAYALI BİENENSTİCH PASTASI TARİFİ "