PİZZA HAMURU NASIL YAPILIR ?
Dışarda yediğiniz o muhteşem pizzalardan evde yemek istermisiniz ?O halde vereceğim pizza hamuru tarifini uygularsanız mükemmel bir pizza hamuru elde etmiş olursunuz ;)
Fırında tepsi pizzası yada pizza tavasında , silex de yapacaksanız durum değişir.
Fırında kalınlığı fark etmez ama silex dr yada pizza tavasında hamurunuzu ince açın.
Çıtır, çıtır olacak inanın artık eviniz de yapmak pizzayı size sevk verecek :))))
Pızza dediğimiz de kekik ve sarmısak olmazsa olmazıdır arkadaşlar mutlaka eviniz de bulundurun derim..
Pizza hamuru tarifi
Malzemeler
-- 350 g un
-- 25 ml zeytin yağ
-- 1 adet yaş maya ( 42 g )
-- 1 tatlı kaşığ tuz
-- 1 çay kaşığı şeker
-- 200 ml ılık su
Yapılışı
Uygun bir kabın içine un hariç tüm malzemeyi alalım ve tel çırpıcıyla maya eriyene dek çırpalım ve unu yavaş , yavaş ekliyerek yoğuralım..
Yoğurduğumuz hamuru üzeri örtülü vasiyette mayalanmasını bekleyelim..
İkiye katlanan hamur mayası gelmiş demektir..
pizza tavasında yada silex de pişirecekseniz ufak bezeler alın ve un serperek ince açın..Dilediğiniz malzemelerle döşeyip alt tabanı ve peynirler eriyene dek pişirin..
Ben 2 yemek kaşığı domates salçası
1 diş ezilmiş sarmısak , kekik, sıvı yağ , tuz ve 1/2 çay bardağı suyla sulandırıp açmış olduğum hamuru yağladım kaşar rendesi serperek silex de pişirdim..
No Comment to " PİZZA HAMURU NASIL YAPILIR ? "