Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

EV YAPIMI PORTAKAL SUYU TARİFİ

Her meyve ve sebzeyi mevsimin de bittirmeniz de fayda var derim..Portakal vitamin deposu olduğunu bir çoğumuz biliyoruz..Mevsimin de portakal buzuluğa attarsanız yazın sizi ferahlatacak mis kokulu portakal suyunu içersiniz.Dışardan aldığımız katkılı sulara benzemez ev yapımı portakal suyu ..Ben kabuğuyla  attım buzluğa ama siz kabuğunu soyunda attın çünkü kabuklu acı oluyor uzun süre beklediğin de portakal suyu..Kokusu daha aromalı istiyorsanız iki adet kabuğu soyulmus ve bir adet kabuklu tum portakal olsun..
Buyrun tarife  :)














Malzemeler 


-- 2 adet kabuğundan soyulmuş dondurulmuş portakal 

-- 1 adet kabuklu dondurulmuş pirtakal 

--1 çay kaşığı limon tuzu 

--1 su bardağı toz şeker 

-- 3 litre su 


Yapılışı 

Portakal bol sudan geçirilir ve dondurulur ..
Dondurucan çıkan portakal 20 dakika bekletilir sudan geçirilir ve dilimlenir ..Dilimlenen pirtakallar ve şeker rondoya alınır güzelce hamur gibi ezilmiş hale getirilip uygun derin bir kabın içine alınır ..Su ve limon tuzu eklenim tel çırpıcıyla karıştırılıp ince süzgeçten süzgeçiniz yoksa tülbenten derin bir kaba yada surahiye süzulur..
Buz gibi afiyetle içilir 

Afiyet olsun

PAYLAŞ:

No Comment to " EV YAPIMI PORTAKAL SUYU TARİFİ "