Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Kadiliniz mübarek dualarınız kabul olsun değerli takipçilerim 
Her kandil de simit , börek , çörek yapılır dualar okunur geçmişlerin ağzında bulunması için konu , komşuya dağıtılır.Elhamdülillah ne mutlu ki müslümanız..
Kandilin , bayramın özelliği de evler de hamur işlerinin buram , buram kokmasıdır ;) Rabbim ağız tadınızı bozmasın ve eviniz den yemek kokusunu eksik etmesin inşallah ..








kandil simidi tarifi 

-- 600 g Un 

-- 2 tatlı kaşığı mahlep 

-- 2 adet yumarta sarısı içine  beyazı üzerine 

-- 2 tatlı kaşığı  tuz

-- 1 tatlı kaşığı seker

-- 2 tatlı kaşığı kabartmatozu 

-- 250 g tereyağ  ( oda sicaklığında  )

-- 40g ayçiçekyağı 

-- 140 g yoğurt 



Üzeri için yumurta beyazı ve yeterince susam

Yapılışı 

Uygun bir kaba tüm malzemeyi alalım ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim ..Hamurtan ceviz büyüklüğün dr bezeler yapıp işaret parmağınız ile ortasına delik açalım..Yumurta beyazına batırıp susama bulayalım.Size kalmış isterseniz sadece üzerine yumurta sürüp susam serpim yada her bir yanını yumurtaya batırıp susama bulayın..Önceden ısıtılmış 170 derece fırında  20 -25 derece pişirin 

Hayırlı kandiler 


PAYLAŞ:

No Comment to " KANDİL SİMİDİ TARİFİ "