Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

TEPSI MANTISI TARIFI

Musmutlu bir akşam  dililiyorum hepinize değerli takipçilerim.
Bugün günlerden perşembe hepinize şimdi'den hayrırlı cumalar..Rabbim evinizden bereketi ,sağlık ve huzuru hiç eksik etmesin insallah.
Geçenler de tv de izlemiştim tepsi mantısını inanın çok canım çekmişti :) bire bir tarifi aynı değil ;) herzaman olduğ gibi hayal gücümü kullanarak ufak farklılıklar yaptım :)
Meselaaaaa YUFKA ..Almanyada malesef türkiyemin de olan o incecik taptaze yufkaları bulamıyoruz biz :( Ben de aceba Baklava yufkasından olmazmi ki diyerek denedim...Veee sonuç muhteşem oldu  :)  Ani misafirlerinize de yapabileceğiniz harika bir sunum arkadaslar deneyin derim ;)  Tek tepsiye de dize bilirsiniz mantınızı tercih sizin..Ben geçenler de mini pizza tepsicikler almıştım onlara yaptım..Yapmamın nedeni de , portionluk olduğu açısından..Büyük tepsi de yoğurladığımda hepsini tüketemiyoruz..
Artık geçelimmi tarifimize ;)
BUYRUM MATIYA  :*





Tepsi mantısı nasıl yapılır ?


Gerekli malzememiz
--------------------------------


■ 1 paket hazır baklavalık yufka

■ 400 g

■ pul biber

■ karabiber

■ 1 baş kuru soğan rendelenmiş

■ 1 tutam maydonoz ince kıyılmış








Sosu için
----------------


■ 2 .5 su bardak et suyu ( tablette kullanabilirsiniz tabii ki  )

■ 2 yemek kaşığı tereyağ

■ tuz , pulbiber , karabiber

■ 1 yemek kaşığı domates salçası


Üzeri için
----------------

sarmısaklı yoğurt
.
1 çay bardağı ay çiçek yağ ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber



Yapılışı
----------------



İlk önce iç malzememizi hazırlıyoruz ..
Kıymamızın içine rendelenmiş soğan , kıyılmış maydanoz ve tuz , biberi ekleyip karıştırıyoruz.
Diğer taraftan yufkaları ikiser tane üst üste koyup kıymadan uzunlamasına yufkanın kenarına yayıyoruz..Rulo yapıp işlemi yufkalar bittene dek tekralıyoruz.1.5 cm kalınlığında kesiyoruz rulo yufkamızi ve yukarı bakacak sekil de tepsimize diziyoruz..
200 derece fırında orta katta 15 dakika piserken sosu hazırlıyoruz.
Tereyağı ufak bir tencere de eritip 2.5 su b. et suyunu ve salçayı ilave edip bir taşım kaynatıyoruz .Tuzunu  , biberini de ekleyip karıştirip firindan cikariyoruz mantimizin üzerine sosu döküyoruz tekrar firina sürüyoruz ve 25 dakika pişiriyoruz.
Ben ufak tepsicikler de pisirdigim için mantilari , sosu hesine pay ettim ;)
Pişen mantımızın üzerine sarmisakli yoğurt gezdirin..Ardından sıvı yaği tavada isitip pul biber ekleyerek hafif kizartip yoğurdun üzerine gezdirin ;)
Afiyet olsun





PAYLAŞ:

No Comment to " TEPSI MANTISI TARIFI "