Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

KIYMALI LAHANA SARMASI TARIFI

Hayırlı akşamlar gülo'nun takipçileri  :)
Geçenler de lahana aldım ve öyle her dolabı açtığımda ha bu gün, ha yarın derken haftayı getirdim :) Kısmet bu güneymiş ..
Lahana sarması dediğimiz de sade pirinçli baharatlı yapanlardan değilim tabii ki ;) Lahana sarması annemin mutfağında yediğim gibi o lezzet de olmalı diyorum..
Hani acı , acı yanında yoğurt ve lavaşta olursa hmmmmm
Löppp , löpp iner miğdeye  ;)
Ben 3 litrelik pilavlık tencere kulanandım ve ufak boy lahana ..
Bazen lahana çok gelebiliyor ama sakınnnn atmayın..Çorbasını yada kavurmasını yapabilirsiniz..Yada iç harcı kaldığında patateslerin içini oyup patatesleri de doldurabilirsiniz..
Haydin şöööyle bir tarife göz atalım bakalım
byeeeeee :)))



Kıymalı lahana sarması






Gerekli malzememiz
~~~~~~~~~~~~~~~


■ 1 adet orta boy beyaz lahana

içi malzemesi için
~~~~~~~~~~~~~

■ 2 adet rendelenmiş kabuklu domates

■ 1 büyük boy kuru soğan

■ 2 adet sivri biber

■ 2 yemek kaşığı domates salçası

■ 300 gr yağlı dana kıyma

■ 1 su bardağı köftelik ince bulğur

■ yarım çay bardağı sudan geçirilmiş piriç

■ tuz , antep pul biberi ( ben acı kullandım )

Bi tutam kıyılmış maydanoz,dereotu ve taze nane


sosu için

■ 1 yemek kaşığı tereyağ

■ 2 yemek kaşığı zeytin yağ

■ 1 1/2  yemek kaşığı domates salçası

■ 1 1/2  su bardağı su ve tuz



Yapılışı
~~~~~


Lahanamızı ayıklıyoruz damarlarını ve derin bir tencere de bol suda 5 -8  dakika haşlayıp soğuk suyun içine alıyoruz .Soğuk sudan geçirmediğimiz zaman lahana eriye biliyor ..
İşlemi lahana bittene kadar uyguluyoruz ce iç malzememize geçiyoruz .
Kıymayı bir yoğurma kabına alıyoruz ve soğan, domates güzelce rendeliyip kıymaya ilave ediyoruz . Pirinci , bulguru Biberi de ufak doğruyoruz onuda ekleyip tuzu , biberi , salçayı ekleyip yoğuruyoruz.Dilerseniz kıyılmış maydanoz ve taze nanede ilave edebilirsiniz tercih sizin .Ben lahanada kullanmiyorum ..
Lahanamızı sarıyoruz resim de gördüğünüz şekil de ve tenceremize diziyoruz.
İşlem bittince ufak bir tencereye tere yağ , zeytin yağ eritip salçayı ilave edip kokusu gelene dek yakıyoruz ve suyunu , tuzunz ekleyip bir taşım kanatıp lahanamıza gezdiriyoruz.
Üzerine acı pul biber serpip pişiriyoruz.
Ben tabak koymuyorum yani hiç dağılmıyor ;)
Hadi size kolay gelsin
Banada afiyet olsun ;)














PAYLAŞ:

No Comment to " KIYMALI LAHANA SARMASI TARIFI "