LOKUM GİBİ KIRSEHIR USULU SULU KÖFTE TARIFI
Neden kırşehir usulu olsun her yörede var sulu köfte diyenlere şu cevabı verebilirim " evet her yöremiz de sulu köfte yapılır ama farklıdır tarifi "Bizim kırsehirin de kıymasına salça koymayız sadece suyunu salçalı yaparız ;)
Yumurta ,unlu ve salçalı yapanlar oluyor ..Ben sadece ince köftelik bulgur ,kuru soğan ,tuz ,karabiber ve aci pul biber kullanıyorum..
Deneyin tadı harika çok seveceksiniz ;)
Buyrun malzeme listemize şöyle göz attalım ;)
Birde neden lokum gibi ? Birçok arkadasım sulu köfteme lokum gibi senin .Ben yapıyorum ama dağılıyor der :) Püf noktası .Lokum gibi olması ..
Köftelik bulgurun ,soğan ve kıymanın robotta ezilmesi .
Ne yumurta ne de un ilave etmenize gerek kalmıyacak dostlar..
Mutlak deneyin derim ;)
Kırşehir usulu sulu köfte nasıl yapılır ?
-------------------------------------------------------------
~ Gerekli malzemelerimiz~
■ 300 g orta yağlı dana kıyma
■ 1 baş büyük yada 2 ufak kuru soğan
■ 1/2 yani yarım su bardağı köftelik bulgur
■ tuz ,karabiber ,acı pul biber
■ 3 yemek k tereyağ
■ 2 yeme k domates salçası
Elimizi batırmak için su
Yapılışı
--------------
Kıyma ,kabuğunu soyduğumuz soğanı ,bulguru ve kararınca tuzu ve biberleri rondoya alıp Güzelce eziyoruz ..
Ele yapışmayan bir köfte olacak gerekirse biraz bulgur takviye edebilirsiniz..
Ufak misketler yuvarlayıp arada elinizi suya batırıyoruz ve işlemi tamamlıyoruz..3 litre su kaynatıp tuzunuda ilave ediyoruz ve köftelerkmizi suya salıyoruz..
Köftemizi 30 dakika haslıyoruz ve diğer tarafta ufak bir tava yada tencerede yağı eritip salçayı ilave ediyoruz kokusu gelene kadar salçayı yakıp köfteye aktarıyor tuzu , biberi serpip karıştırıyoruz.Bu şekil de orta hararette 20 dakika pisiriyoruz ve servise hazir :)
Afiyet olsun
No Comment to " LOKUM GİBİ KIRSEHIR USULU SULU KÖFTE TARIFI "