Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

KAŞARLI ALMAN ÇÖREĞİ TARIFI ( KÄSEBRÖTCHEN )

Hepinize hayırlı haftalar diler ..
Eviniz den yemek kokusu , ağız tadı eksik olmasın der sizlere yavrucuklarımın en sevdiği çöreğini sunarım :)
Her sabah okul yolumuzun önünden aldığımız alman çöreğini sevmeyen varmı ?
Artık kendim yapayım dedim misler gibi de oldu kesinlikle tavsiye ederim değerli takipçilerim mutlaka deneyin hiç pişman olmayacaksınız..
Bu tarifi birde baharatlı yapmak istiyorum ilerleyen günler de insallah ..
Haydi hep beraber käsebrötchen yapalım ne dersiniz  ;)




Alman çöreği nasıl yapılır ?
 ( Käsebrötchen )


























Gerekli malzemelerimiz
----------------------------------------


★ 500 g Un

★ 500 ml sicak süt

★ 1 paket patates püresi tozu 150 g kadar   ( Kartoffel püree )

★ 1 yek kaşığı tuz

★ yarım yemek kaşığı seker

★ 150 ml sıvı yağ

★ 1 adet yaş maya

★ 1 adet yumurta ( sarısı üzerine beyazı içine  )

★ Üzeri için Kaşar peyniri
















~ yapılışı ~

Sicak sütü yoğurma kabına alıyoruz ..
Bir kâsede mayayı 1 yemek kaşığı ilik su ile karıştırıyoruz.
Sütün içine tüm malzemeyi alıyoruz mayayı en son ekleyip yoğuruyoruz.
30  dakika sicak bir ortamda üzerini örtüp mayalanmasını sağlıyoruz..
Fırın tepsinize yağlı kâğıt serip mayalanan hamurunuzdan 20 eşit parçalar koparıp bezeleyip tepsiye aralıklı diziyoruz ve 1 saat fırına sürüp kapalı ortamda bekletiyoruz..
Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp peyniri uzerine yerlestirip 200 derece fırında pişiriyoruz..
Pufuduk ,pufuduk afiyetle yiyin inşallah  ;)




PAYLAŞ:

No Comment to " KAŞARLI ALMAN ÇÖREĞİ TARIFI ( KÄSEBRÖTCHEN ) "