DÜDÜKLÜ'DE ETLI KURU FASULYE NASIL YAPILIR ?
Selamun aleykum değerli takipçilerim.Bu gün ne pişirsem diye düşünüp dururken , aklıma türk mutfağımızın vaz geçilmez yemeklerin'den , kuru fasulye geldi aklıma.Dedim 'ki türk mutfağımızın kralı olan kuru fasulyemi yapayımda ailece yiyelim ;)
Yanında bir de turşu , yoğurt ve yeşillikte varsa :) değmesinler keyfimeeee ;)
Herkez farklı yapar kuru fasulye yemeğini .Tabii ki ben de kendi yöntemlerime göre yapıyorum fasulye yemeğini..
Mesela çoğu yesil sivri biber kullanmaz ...Ben çok yakışıyor diyorum..
Ama deneyin siz de çok beğeneceksiniz eminim..
O hal de ne duruyorsunuz ? buyrun mutfağa :*
Düdüklü de kuru fasulye tarifi
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gerekli malzememiz
~~~~~~~~~~~~~~
■ 2 1/2 su bardağı kuru fasulye
■ 200 gr kuş bası et
■ 1 adet domates
■ 1 adet sivri biber
■ 1 adet kırmızı cin biberi
■ 1 adet büyük boy kuru soğan
■ 1 yemek k .domates salçası
■ 1 yemek k.tatlı biber salçası
■ tuz ve karabiber
■ 2 yemek kaşığı tereyağ
■ 3 yenek kaşığı ay çiçek yağ
■ 6 su bardağı kaynar su
Yapılışı
~~~~~
Kuru fasulyemizi bir gün öceden ıslamamıza gerek yok.
Bol sudan geçirip , fasulyemizi düdüklü tencereye alalım .7 su bardağı su ilave edip Tencerenin kapağını kapatıp en son ayara getirelim ocağı.Kaynamaya başladığında 10 dakika kadar haşlayalım ..Ocaktan alalım ve 10 kadar havası gidene dek bekliyelim.Havası giden düdüklümüzü açıp fasulyeyi soğuk sudan geçirip süzelim.Düdüklü tecereye yağı alalım sivi ve tereyağı ve eriyince etleri ilave edip suyunu çekene dek kavuralım.Domates , soğan ve sivri biberleri yıkayıp yemeklik doğrayıp etimize ilave edelim.
Salça ve fasulyeyi de ekleyip tuzu , karabiberi ve şöyle bir güzel tahta kaşıkla karıştırıp suyunu ekledikten sonra , kapağını kapatıp en son hızda 10 dakika ve sonra altını orta dereceye getirip 10 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.Ve havası kendiliğin den inene kadar bekliyelim bu aradada fasulyemiz özleşmiş olacaktır :)
Afuyet olsun..
No Comment to " DÜDÜKLÜ'DE ETLI KURU FASULYE NASIL YAPILIR ? "