Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

BEZELYE HAVUÇLU MAKARNA TARIFI

Musmutlu hayır ve bereket dolu bir pazar diliyorum dostalarıma..
Büyük ,küçük hepimizin sevdiği bir yemek türünü sunuyorun sizlere

Bezelye ,havuçlu makarna









~ Gerekli malzemelerimiz ~

■ 250 g makarna ( 500g ben yarısını kullandım) Makana türü size kalmış

■ 500 g haşlanmış bezelye ve havuç karışımı

■ 1 baş orta boy kuru soğan

■ tuz ,karabiber

■ 1/2 çay bardağı zeytin yağ ve 1 kaşık tereyağ

■ 1 1/2 yemek k domatez salçası

■ bezeleyelerin üzerini kapatacak kadar kaynar su

Yapılışı
------------

Makarnamızı tarifine göre haşlıyoruz ..
Diğer taraftan ufak bir tencereye yağımızı döküyoruz 1 kaşıkta tereyağ ilave edip 1 adet soğanımızı yemeklik doğruyoruz hafif rengi dönünce ,bezelye karışımını ilave edip salçayıda katıp kavuruyoruz .Suyu ekleyip önce harlı ateşte daha sonra ocağın altını hafif ayara getirip 15 dakika pişiriyoruz.
Pisen makarnamızı süzüyoruz üzerinden soğuk su geçiriyoruz ve tekrar tencereye alıp bezelye sosumuzu üzerine döküp karıştırıyoruz.
Servis yaparken kıyılmış dereotu ve maydanoz serpebilirsiniz
Afiyet olsun



PAYLAŞ:

No Comment to " BEZELYE HAVUÇLU MAKARNA TARIFI "