Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

MIHLAMA MUHLAMA / KUYMAK TARIFI

Hepinize musmutlu sağlık ve huzur dolu bir gün diliyorum sayfamın çok değerli takipçileri..Bu sabah kahvaltımızda karadinizin meşhur kuymak ( mıhlama , muhlama ) vardı soframızda .Karadenizli arkadaşlarıma selam olsun diyor ve tarifime geçiyorum..


Mıhlama















■ gerekli malzememiz
---------------------------------------

■ 2 yemek kaşığı mısır unu

■ 3 yemek kaşığı tereyağ

■ 1 su bardağı süt ve su karışımı

■ 1 su bardağı trabzon peyniri yada kaşar peyniri ..Ben yumak örgü peynir kullandım.

yanında mis gibi çıtır gevretilmiş olursada hani fena olmaz :)))))

Yapılışı
-------------

Yağı davada eritip üzerine mısır unu ekleyip hafif rengi koyulaşıbcaya dek kavuruyoruz.Süt ve su karışımını ekleyip ardından peyniri de ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz orta hararette..Peynir eriyince afiyetle yiyoruz

Sağlık sorunu olmayanlar tereyağsını artırabilir daha nefis oluyor  yani 4 yemek k

Afiyet olsun
yapanlara kolay gelsin








PAYLAŞ:

1 yorum to ''MIHLAMA MUHLAMA / KUYMAK TARIFI"

ADD COMMENT