BEYTI TARIFI
Ailece bugün beyti günü olsun diyerek kollarımı sıvayarak işe koyuldum :) Eltim aha yengem yine ortaya nefis bir yemek çıkaracak dedi :))))
Biraz kuyrak yağını duyunca burun kıvırdı amaaaa :)))) en çokta o sevdi beytimi diyebilirim.Beyti kebabı yaparken çöp şişlere sarıyordum ama malesef bitmiş , ben de şişsiz yapdım..Elinizi ara , ara suya batırarak yaparsanız iyi sonuç alırsınız ..Beytinin pişip kızardıktan sonra yağından servis yaparken üzerine gezdirmeniz de beytinize lezzet katacaktır ;) . Yapan arkadaşlara kolay gelsin ve afiyet olsun diyorum ve malzememizi ve yapılışını yayınlıyorum ;) byeeeee
Beyti tarifi
Beyti nasıl yapılır ?
Gerekli malzemememiz
-----------------------------------
■ 500 g dana ve kuzu kıyma karışımı
■ tuz
■ karabiber
■ kırmızı pul biber acı
■ 150 g kuyruk yağ
■ yufka ekmek
■ yoğurt
■ 4 adet sivri biber
■ 2 adet domates
sosu için
____________
■ 3 yemek k tereyağ 2 yemek k sıvı yağ
■ 2 yemek k domates salça
■ 1 yemek k biber salçası
■1 tatlı k mısır nişastası
1 bucuk su bardağı su , tuz , sarmısak ve karabiber
Yapılışı
--------------
kıyma , kuyruk yağ ,tuz , karabiber , pul biber rondoda karıştırıp cubuk şislere yada uzunlamasına eğer şiş yoksa ..Malesef benim de yoktu şiş
Elinizi suya batırıp beytilerinizi resim de gördüğnüz şekil de uzunlamasına sıkın.
Izgarada , teflon tavada yada silex de iki taraflı pişirin.Sosu yapmak için tereyağ ve sıvı yağ tencereye yada tavaya alalım.Yağ eriyince nişasta , salçaları 2 dakika kavurup suyu ilave edelim .Biberberleri tuzu da ekleyip kaynamaya bırakalım..15 dakika orta ates de pisirip , beytinizi ekmege saralalim ..sosu üzerine gezdirelim ..Kızgın yağda biber ve domates kızatım üzerine yerlestirip dilerseniz bulgur yada pirinç pilavı ile servis yapalım..
Afiyetcikler olsun değerli takipçilerim
No Comment to " BEYTI TARIFI "