NOHUTLU PILAV ÜSTÜ TAVUK
Her pilav pişirdiğim de türkiyede ki seyyar pilavcılar gelir aklıma :)
Sabah eşimi işe uğurlarken akşam yemeğim de nohutlu pilav üstü tavuk olsun dedi :))))
Allah bereket versin çok sükür karnımız doydu rabbim olmayanlarda versin ;)
Buyrun nasıl yapılırmış nohutlu pilav üstü tavuk şöyle bir göz attalım..
Nohutlu pilav üstü tavuk tarifi ( 10 kişilik )
Gerekli malzememiz
------------------------------------
■ 450 g haşlanmış nohut ( ben hazır aldım )
■ 3 su bardağı pilavlık pirinç
■ yarım su bardağı arpa şehriye
■ 3 bucuk su bardağı kaynar su
■ tuz
1/2 yani yarım çay bardağı sıvı yağ
■ 2 yemek kaşığı tereyağ
■ 1 bütün tavuk
■ karabiber
Yapılışı
--------------
İlk önce tavugumuzun içini dışını temizleyip bol suyla yıkayıp , bol suda tuzunu ilave edip haslıyoruz.
Pirinci bol soguk suda yıkıyoruz nişastası gidene kadar..
Pilavlık tenceremize sıvı yağ, tereyağ eritip arpa şehriyemizi ilave ediyoruz ve karamel reng alana dek kavuruyoruz.Pirinci de ilave edip 3 dakikada o şekil kavurup su , tuz ve haşlanmış nohudu soğuk sudan geçirip onu da ilave edip kapağını kapatıp harlı ateşte 2 dakika fokurdatıp orta ayara getiriyoruz ocağın ayarını..Suyunu çekince pilavımız ocağın ayarını kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakıyoruz..
Haşlanan tavuğumuzu didikliyoruz ( siftilemek kemiğinden ayırmak )
portionluk kaseye eti sonra pilavı bastırıyoruz servis tabağını üzerine kapatıp ters çeviriyoruz. Üzerine karabiber serpip yanına turşu yada salata ekleyip servise suabilirsiniz ;)
Afiyet olsun
Sabah eşimi işe uğurlarken akşam yemeğim de nohutlu pilav üstü tavuk olsun dedi :))))
Allah bereket versin çok sükür karnımız doydu rabbim olmayanlarda versin ;)
Buyrun nasıl yapılırmış nohutlu pilav üstü tavuk şöyle bir göz attalım..
Nohutlu pilav üstü tavuk tarifi ( 10 kişilik )
Gerekli malzememiz
------------------------------------
■ 450 g haşlanmış nohut ( ben hazır aldım )
■ 3 su bardağı pilavlık pirinç
■ yarım su bardağı arpa şehriye
■ 3 bucuk su bardağı kaynar su
■ tuz
1/2 yani yarım çay bardağı sıvı yağ
■ 2 yemek kaşığı tereyağ
■ 1 bütün tavuk
■ karabiber
Yapılışı
--------------
İlk önce tavugumuzun içini dışını temizleyip bol suyla yıkayıp , bol suda tuzunu ilave edip haslıyoruz.
Pirinci bol soguk suda yıkıyoruz nişastası gidene kadar..
Pilavlık tenceremize sıvı yağ, tereyağ eritip arpa şehriyemizi ilave ediyoruz ve karamel reng alana dek kavuruyoruz.Pirinci de ilave edip 3 dakikada o şekil kavurup su , tuz ve haşlanmış nohudu soğuk sudan geçirip onu da ilave edip kapağını kapatıp harlı ateşte 2 dakika fokurdatıp orta ayara getiriyoruz ocağın ayarını..Suyunu çekince pilavımız ocağın ayarını kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakıyoruz..
Haşlanan tavuğumuzu didikliyoruz ( siftilemek kemiğinden ayırmak )
portionluk kaseye eti sonra pilavı bastırıyoruz servis tabağını üzerine kapatıp ters çeviriyoruz. Üzerine karabiber serpip yanına turşu yada salata ekleyip servise suabilirsiniz ;)
Afiyet olsun
Gerekli malzemelerimiz
-----------------------------------------
No Comment to " NOHUTLU PILAV ÜSTÜ TAVUK "