YUMURTALI ACILI SOĞANLAMA ( KIRSEHIR )
Sabah kahvaltınızda sizlere mis gibi kırşehir yöresine ait olan soğanlamayı sunuyorum.Bu tarifimizi kıymalıda yapabilirsiniz tercih sizin ;)
Hatta böreğinize de iç olarak kullanabilirsiniz.
Acılı ,acılı çayla bir de iyi gidiyor ki :) Erkek kardeşim aklıma gelir soğanlama yaptığım zaman :)))) kulakları çınlasın pek sever ;)
Özelliği soğanlamanın bol soğanlı olması ;)
Vereceğim tarif 4 kişilik siz kişi sayısına göre malzemerin miktarını ayarlarsınız ;)
Patatesleri mümkün mertepe ince doğrayınkı cabuk pişsin diri olmasın ;)
Haaaaydin geçelim gayrı gırşarın meşhur acılı soğanlamasına dostlar :)
Yumurtalı soğanlama tarifi
gerekli malzemeler
● 2 adet orta boy kuru soğan ince şerit halin de doğranmış
● 1 adet sivri biber yemeklik doğranmış
● 1 adet olgun kapuğundan soyulmuş yemekil doğranmış domates
● 1 adet küçük patates ( chips gibi incecik doğramış )
● yarı çay bardağı ay çiçek yağı
● 1 yemek kaşığı domates salçası
● tuz ve acı pul biber
● 2 çay bardağı kaynar su
Yapılışı
________
Yayvan bir davaya sıvı ay çiçek yağı alalım ısıtalım.salçayı ,doğradığımız domatesi ve salçayı iki dakika kavuralım .Şerit ,şerit uzunlamasına doğradığımız soğanları ,biberi ve patatesi salçanın içine döküp yüksek ayarda kavurup tuzunu ,biberini ekleyip suyunuda ilave edip kapağını da kapattıp orta hararette pataresler yumşayana kadar pişirelim.1 adet yumurtayı bir kâse de çırpalım onuda ekleyip tekrar kapağını kapatıp 5 dakika pişirip ..
Ocağın altını kısın ve 5 dakika dinledirip servis edin
Afiyet olsun
No Comment to " YUMURTALI ACILI SOĞANLAMA ( KIRSEHIR ) "