Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

YEŞIL MERCIMEKLI BULGUR PILAVI TARIFI

Kırşehirli olupta mercimekli pilav yapmamak olurmu ?
Bulgur pilavını yeşil mercimekli yada patatesli çok severim hele de teryağlı kürt pilavı  :)
Bulgur pilavı iç anadoluda çok pisirilir  :) yanında buz gibi ayranı ,yufka ekmeği ve turşusu.
Ben de yöremin geleneksel yemeklerini pişirmeten zevk alıyorum.
Mercimekli bulgur pilavını etli de pişirebilirsiniz  ;) Benim tercihim ayrı tencere de etli kavurup üzerine dökmek ama tercih meselesi tabii ki .
Buzluğumda hindi boynu vardı onu değerlendirdim pek de nefis oldu pilavın üzerin de ;)
Suyunu pilava ilave edip pilavımı hindi boynu suyu ile pişirdim.
Haydin tarife şöyle bi göz atalım artık ;)


Yeşil mercimekli bulgur pilavı












Gerekli malzemeler


~ 1 çay bardağı yeşil mercimek

~ 1 su bardağı bulgur

~ 2 yemek kaşığı  tereyağı

~ 2 yemek kkaşığı sıvı yağ

~ 1 adet orta boy domates ( rendelenmiş)

~ 1 adet yemeklik doğranmış sivri biber

~ kararınca tuz ve karabiber

~  5 adet hindi boynu yada 1 bütün tavuk

~ 2 .5 su bardağı haşlamış hindi boynu suyu
yada haşladığınız tavuğun suyu




~ yapılışı ~




Evvela düdüklü tenceremize suyu ve hindi boynunu parçalayıp alalım tuzunu ekleyip etlerimiz yumuşacık pismesini sağlayalım.

Mercimeği de ufak bir dencere de haşlayalım soğuk suda süzgeçten geçirip bir kenara alalım.Orta boy bir tencereye tereyağ ve sıvıyağ eritip rendelenmiş domatesimizi, yemeklik doğranmış sivri biberimizi şöyle bi kızgın yağda çevirip ,salçamızida ekleyip bulgur ve mercimeği ,tuzu ,karabiberi güzelce 3 dakika karıştıralım kavrulsun en son 2 .5 su bardağı haşlamış hindi boynu suyu ilave edip 5 dakika kaynamaya başlayınca orta ayarda pilavımız suyunu çekene dek pişirelim ve suyunu çekince oçağımızın altını kapatıp 20 dakika pilavı dinlendirelim.Servis tabağımıza dökelim üzerine haşlanmış etimizle servis edelim

Afiyet olsun allah bereket versin















PAYLAŞ:

No Comment to " YEŞIL MERCIMEKLI BULGUR PILAVI TARIFI "