Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

KOKOŞ PASTA ( RAFFAELLO TORTE ) TARIFI

İlk defa kendim için yaptığım kokoş pastam yani nağmı değer raffaello torte ..
Raffaello sevenler içim harika , nefis bir tarif diyebilirim arkadaslar denemeye değer  ;) Tarifi yani malzemeleri tamamen bana ait ..Patispanyası çok hafif ve kreması raffaello tadında inanın çok beğeneceksiniz ..Schlagsahne arifimize bir göz atalım ne dersiniz ?  ;)



Kokoş pasta ( Raffaello torte )


Gerekli malzemeler



patispanyası için
-----------------------------

▶ 125 g şeker

▶ 3 adet yumurta

▶ 125 g un

▶ 1 tatlı kaşığı vanilya şekeri

▶ 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

▶ 6 yemek kaşığı soğuk su


kreması için gerekli malzemeler
-----------------------------------------------------

▶ 4 kutu sıvı krema ( schlagsahne )

▶ 3 yemek kaşığı milchmädchen ( süt reçeli )

▶ 2 paket paradies creme vanille yada schlemmer creme Vanille

▶ kavrulmuş iri çekilmiş fındık içi

türkiye de olè crema adı

▶ üzeri için hindistan cevizi ve Raffaello



Yapılışı
--------------



ilk öne kramasını hazırlayalım ..
Sıvı kreamayı tüm bir kaba alalım ve toz paradies cremeyi ilave edelim güzelce elektirikli çırpıcıyla krema halıne gelene dek çırpalım ve serin yer de dolabta bekletelim.
keki hazırlamak için şekeri  , vanilya sekerini ve yumurtayı köpürterek çırpalım diğer malzemeleri de ilave ederek çırpmaya devam edelim.kalp kalıbını içini yağlayıp unlayalım .Hamuru dökelim .kalıbinizin yarisi dolmasi sartiyla.Bu ölçüden iki kalıp çıkıyor.
180 derece fırında pisrin ve pisip pimediğini diş kürdanı batırarak kontrol ediniz.Pişmiş kekini ortadan kesin kremayla yağlayın kavrulmuş fındık için den serpin diğer keki üzerine kapatıp üzerini ve etrafını krema sürerek kaplayın.Hindistan cevizi serperek etrafına ve üzerine kaplayıp , krema sıkacağına krema doldurup etrafına sıkın ve Raffaello yerleştirin..

Afiyet olsun













PAYLAŞ:

No Comment to " KOKOŞ PASTA ( RAFFAELLO TORTE ) TARIFI "