AŞURE TARIFI
Eselamun aleykum değerli okuyucalarım.Bu muharrem ayı hepimize mübarek olsun insallah ..Evimize bolluk ve bereket getirisin..
Muharrem ayı olurda aşure yapılmaz mı ?
Illa ki muharrem ayında değil herzaman yapmak iyidir .Bağışlık sisteminizi hızlandırır ,doyurucu ve bi okadar da sağlıklıdır ;)
Aşurenin görüntüsüne ve lezzetine çok dikkat ederim ..Bembeyaz sakız gibi olsun isterim ben ;) O açıdan pişerken ceviz ,fındık fıstık ,incir atmam.Karartıyor..
piştikten sonra en son ilave ederseniz daha güzel olur ;)
Tarifimize geçelim gaydin buyrun ;)
Aşure tarifi
Gerekli malzemeler
* su bardağı aşurelik buğday
* 1 Çay bardağı sütlaçlık kırık pirinç
* yeterince şeker
* 2 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 yemek kaşığı buğday nişasta ve 2 yemek kaşığı su
* 1/2 portakal kapuğu rendesi
* 1 su bardağı kıyılmış kuru kayısı
Süslemek için
------------------------
Arzuya göre
* fındık içi
* ceviz
* badem yaprağı
* kuru incir
* nar tanesi
* kuru uzum
* tarçın
Yapılışı
-------------
Geceden buğdayı 1 litre soğuk suda ıslayıp ertesi gün yarmayı haşlayın.
Yarmayı kevgirden sudan geçirin tekrak tencereye alın
1 çay bardağı pirinci nişastası çıkana kadar sudan geçirip bunuda tencereye alın.Haşlanmış nohudu ve rendelenmis portaka kabuğunu, 1 yemek kaşığı buğday nişasta 2 yemek kaşığį suyla karıştırıp onuda ilave edip 3 lite suyu ve yeterine sekerinizi ekleyip .Piriçler yumayana kadar aşurenizi kaynatın ve ocaktan alın.Kıyılmış kayısınızıda ekleyip karıştırın.
Teflon dava yada tencere de fındık , fıstık ,badem yaprağı kavurup ve diğer malzemeler ile süsleyip servis yapabilirsiniz ;)
Allah kabul etsin, bende bugün yaptım..selamlar. http://dilektoksoy.blogspot.com.tr/ https://www.facebook.com/dileklemutfakta https://plus.google.com/u/0/communities/100163594584192234135..Mutfaktakiler Plus'a tariflerini beklerim canım..
YanıtlaSil