Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

AŞURE TARIFI

Eselamun aleykum değerli okuyucalarım.
Bu muharrem ayı hepimize mübarek olsun insallah ..Evimize bolluk ve bereket getirisin..
Muharrem ayı olurda aşure yapılmaz mı ?
Illa ki muharrem ayında değil herzaman yapmak iyidir .Bağışlık sisteminizi hızlandırır ,doyurucu ve bi okadar da sağlıklıdır  ;)
Aşurenin görüntüsüne ve lezzetine çok dikkat ederim ..Bembeyaz sakız gibi olsun isterim ben ;) O  açıdan pişerken ceviz ,fındık fıstık ,incir atmam.Karartıyor..
piştikten sonra en son ilave ederseniz daha güzel olur ;)

Tarifimize geçelim gaydin buyrun ;)

Aşure tarifi


Gerekli malzemeler

* su bardağı aşurelik buğday

* 1 Çay bardağı sütlaçlık kırık pirinç

* yeterince şeker

* 2 su bardağı haşlanmış nohut

* 1 yemek kaşığı buğday nişasta ve 2 yemek kaşığı su

* 1/2 portakal kapuğu rendesi

* 1 su bardağı kıyılmış kuru kayısı

Süslemek için
------------------------
Arzuya göre

* fındık içi

* ceviz

* badem yaprağı

* kuru incir

* nar tanesi

* kuru uzum

* tarçın



Yapılışı
-------------

Geceden buğdayı 1 litre soğuk suda ıslayıp ertesi gün yarmayı haşlayın.
Yarmayı kevgirden sudan geçirin tekrak tencereye alın
1 çay bardağı pirinci nişastası çıkana kadar sudan geçirip bunuda tencereye alın.Haşlanmış nohudu ve rendelenmis portaka kabuğunu, 1 yemek kaşığı buğday nişasta  2 yemek kaşığį  suyla karıştırıp onuda ilave edip 3 lite suyu ve yeterine sekerinizi ekleyip .Piriçler yumayana kadar aşurenizi kaynatın ve ocaktan alın.Kıyılmış kayısınızıda ekleyip karıştırın.
Teflon dava yada tencere de fındık , fıstık ,badem yaprağı kavurup ve diğer malzemeler ile süsleyip servis yapabilirsiniz  ;)














PAYLAŞ:

1 yorum to ''AŞURE TARIFI "

ADD COMMENT
  1. Allah kabul etsin, bende bugün yaptım..selamlar. http://dilektoksoy.blogspot.com.tr/ https://www.facebook.com/dileklemutfakta https://plus.google.com/u/0/communities/100163594584192234135..Mutfaktakiler Plus'a tariflerini beklerim canım..

    YanıtlaSil