Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

BOL KAYMAKLI SÜTLAÇ TARIFI

Sütlü tatlı dediğimiz 'de akla ilk gelen tatlı sütlaç olur .
Annem sütalacına ne su katardı ne de pirincini hahşlardı.
Ben de annem gibi yapıyorum ama tek farkı nişastalı ve tel çırpıçıyla çırpmam ;)
Geçenler de bloğumda ve youtube de sizlere latte kahvemi bol köpüklü kahvemi yayınlamıştım.
Bu da aynı yöntem yani nekadar çok çırparsanız sütünüzü okadar çok köpürür ve kaymaklanır.
Bu vereceğim tarif eminim çok hoşunuza gidecek ve devamlı yapacaksınız ;)
Ben katı sütlaç pek yemem , sütlaç biraz sulu ve kaşığa gelmeli.
Sizin yakından da sütlaçın kıvamını görmeniz için resim çektim  ;) Dilerseniz içine sütün vanilyada ilave edebilirsiniz tercih sizin..
Haydin geçelim mis gibi kaymaklı sütlaçımıza ;)

Bol kaymaklı sütlaç tarifi


Gerekli malzemeler

● litre soğuk süt

● 1.5  çay bardağı sütlaçlık kırık pirinç

● 1.5 çay bardağı toz şeker yada fazlada olur

● 1 tatlı kaşığı buğday nişasta

● 5 tatlı kaşığı soğuk su




Yapılışı
------------


Pirinçleri nişatası gidene kadar yıkayıp tencereye alıyoruz.
Sütü ve şekeri de ilave ediyoruz.Nişastayı 5 tatlı kaşığı suyla karıştırıp onuda ilave edip oçağığın altını son dereceye yani yüksek dereceye getiriyoruz.Tel çırpıcıya hızlı bi şekil de çırpıyoruz.Kaymaya başladığında sütünüz,ocağın altını kızık ayara getirip ara,ara tek çırpıcıyla çırpıyorunuz süt dimine tumaması için.
Piriçinizi kontrol edip bakıyorsunuz ;) pirinciniz yumaşamış ise sütlaçınız pişmiş demektir ;)
Son defa son hız tel çırpıcıyla sütlacınızı köpürterek çırpıp ,kâselere pay ediyorsunuz ;)
AFIYET OLSUN









PAYLAŞ:

No Comment to " BOL KAYMAKLI SÜTLAÇ TARIFI "