Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

SÜTLÜ PEYNIRLI BIBER TURŞUSU TARIFI

Siz hiç sütlü turşu duydunuzmu ? Ben de ilk halamda yemiştim ve dedim ki biz türk bayanları bilmediğimiz yok :))) bu nasıl bir marifet :) Akdeniz 'de ve balkanlarda çok yapıldığını işittim ..Sabah hahvaltısında ve tabii ki öğle akşam yiyebileceğiniz nefis bir lezzet süt turşusu ..Mutlaka denemelisiniz  ;)
Bir ay serin yerde biberler sararınca turşu hazır demektir..
Haydin geçelim turşumuza..


sütlü peynirli biber turşusu

























Malzemeler





500 g çarliston biber ( yıkanmış içinden tohumu çıkmış )

4 adet Mozzarella

2 yemek kaşığı yoğurt 2 çay kaşığı tuz

1.5 litre ılık süt

4 yemek kaşığı zeytinyağ

yapılışı

Biberlerimizi bol suyla yıkıyoruz ve kuruluyoruz..İçinin tohumunu tamamen çıkarıyoruz.Lor peyniri 600 g  ve 2 yemek kaşığı yoğurdu elimizle ezip biberlerin içini dolma doldurur gibi dolduruyoruz.1.5 litrelik cam kavanoza biberleri pıçakla 3 çetik atıp yerleştiriyoruz .Ağız kısmı yukarı gelecek.Üzrrine ılık süt döküyoruz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı az tuz serpip kabağını kapatıyoruz.2 gün beklettim ve sonra buz dolabına yerleştirdim.1 ay sonra biberler sararmış ise turşu olmuş demektir

Afiyet olsun







PAYLAŞ:

1 yorum to ''SÜTLÜ PEYNIRLI BIBER TURŞUSU TARIFI"

ADD COMMENT
  1. aaay tadı nasılkiii ekşimi sarımsak yok tadını cok merak ettım

    YanıtlaSil