SÜTLÜ PEYNIRLI BIBER TURŞUSU TARIFI
Siz hiç sütlü turşu duydunuzmu ? Ben de ilk halamda yemiştim ve dedim ki biz türk bayanları bilmediğimiz yok :))) bu nasıl bir marifet :) Akdeniz 'de ve balkanlarda çok yapıldığını işittim ..Sabah hahvaltısında ve tabii ki öğle akşam yiyebileceğiniz nefis bir lezzet süt turşusu ..Mutlaka denemelisiniz ;)Bir ay serin yerde biberler sararınca turşu hazır demektir..
Haydin geçelim turşumuza..
sütlü peynirli biber turşusu
Malzemeler
500 g çarliston biber ( yıkanmış içinden tohumu çıkmış )
4 adet Mozzarella
2 yemek kaşığı yoğurt 2 çay kaşığı tuz
1.5 litre ılık süt
4 yemek kaşığı zeytinyağ
yapılışı
Biberlerimizi bol suyla yıkıyoruz ve kuruluyoruz..İçinin tohumunu tamamen çıkarıyoruz.Lor peyniri 600 g ve 2 yemek kaşığı yoğurdu elimizle ezip biberlerin içini dolma doldurur gibi dolduruyoruz.1.5 litrelik cam kavanoza biberleri pıçakla 3 çetik atıp yerleştiriyoruz .Ağız kısmı yukarı gelecek.Üzrrine ılık süt döküyoruz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı az tuz serpip kabağını kapatıyoruz.2 gün beklettim ve sonra buz dolabına yerleştirdim.1 ay sonra biberler sararmış ise turşu olmuş demektir
Afiyet olsun
aaay tadı nasılkiii ekşimi sarımsak yok tadını cok merak ettım
YanıtlaSil