Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

MIDYE TATLISI TARIFI

Bu tatliyi eminim taniyorsunuzdur :) meshur midye tatlısı..
Ama ben hamurunu kendim yapmadım..Son anda karar verdim dolabımda 1 paket hazır baklavalık yufkam vardı , ne yapsam diye düsünürken sihirli bi şekil de aklıma midye şekli vermek geldi :))))) iyi oldu yani ;)

Buyrun tarife


midye tatlısı


 ● Malzemeler


● 1 paket baklavalık yufka


● çekilmiş ceviz

●250 g tereyağ


● Şerbeti  için

● 3 su bardağı su

● 3,5 su bardağı şeker

● çeyrek limonun suyu


Yapılışı


öncelikle şebetimizi hazırlıyoruz

şeker ve suyu tencereye alalım ve 30 dakika kaynatıp limonu şıkalım ve tekrak 15 dakika kadar kaynattiktan sonra ocaktan alıp soğması sağlayalım.

Yufalarınızı tezgaha alın ve resimde ki gibi üçken kesin.3 kat yufka alın ve ceviz içinden koyup sarın ..Üst kısmını resimde gördüğünüz şekil pile gibi yapın..İşlem bittince tepsiye dizdiğiniz midye tatlınızın üzerine 250 g eritmiş olduğunuz yağınızı gezdirip 200 derece fırında nar gibi kızarması sağlayın tatlınızı..Pişen tatlınızın üzerine soğuk şerbeti dökün ve 10 dakika sonra servise hazır

Afiyet olsun
















PAYLAŞ:

No Comment to " MIDYE TATLISI TARIFI "