KALP PARE TARIFI
Arife günümüz ve cumamız bübarek olsun .Rabbim evinizden bereketi eksik etmesin.Her bayram oldugu gibi bu bayramda tatlı olsun ama pratik olsun dedim.Belki de bütün blog, sayfa gezindim bir türlü karar veremedim..Sonra düşündüm ..Sevdiklerime kalp pare yapıyım dedim :) kalp kalıbı ile yaptığım için adını kalp pare koydum.Inanın mükemmel oldu :) içi cevizli şekerpare tadında oldu.
Dilerseniz siz herzaman yapığınız şekerpare tarifinizle de yapabilirsiniz ;)
Buyrun kolları sıvayıp yapalım kalp paremizi geçelim ne dersiniz ;)
kalp pare
Malzemeler
•250 g erimiş tereyağ
•1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
• 3 yemek kaşığı yoğurt
•1 paket kavartma tozu
• 1 paket vanilya şekeri
• alabildiği kadar un
• Ele yapışmayan bir hamur elde edin
Şerbeti için
• 4 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
• çeyrek limonun suyu
Yapılışı
ilk önce serbetimizi yazırlayalım
Derin bir tencereye şekeri ve suyu alalım kaynamaya bırakalım 30 dakika kadar ve limon suyunu ilave edip 15 dakika kadar devem edip kaynamaya ocaktan alalım ve ılımasını bekleyelim.
Derin bir kabın içine erimiş tereyagı ve diğer malzemeleri ekleyelim ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım 15 dakika kadar üzerini kapatıp dinlendirelim.Dinlenen hamurdan elma büyüklüğun de beze alıp merdaneye açalım ve kalp kalıbı ile resimde gördüğünüz şekil uygulayalım..İçini yani ortasını ezilmiş ceviz içiyle dolduralım 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ..
Pişmiş kalp paremizin üzerine ılık şerbetimizi gezdirelim ve şerbet içine çektiğin de parelere tatlımız yenmeye hazır demektir ;)
Afiyet olsun
No Comment to " KALP PARE TARIFI "