Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

VISNELI PASTA TARIFI


vişneli pasta :
Alt taban için;
100 gr tereyağı veya margarin
1 yframbuazta
yarım su bardağı şeker (75 gr)
1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
2 su bardağından az fazla un (200 gr)
Ara krema için;
2 poşet vanilyalı puding
500 ml süt
600 gr labne peyniri
Üzeri için;
1 su bardağı + 4-5 yemek kaşığı vişne (veya dilediğiniz bir meyve)
1 su bardağından 1 parmak fazla vişne suyu, 250 ml (veya kullandığınız meyvenin suyu ya da normal su )
1 yemek kaşığı hafif dolu nişasta (buğday ya da mısır nişastası fark etmez)
Yapılışı

İlk önce 500 ml sütle iki poset puding pişirilir. Üzeri streç filmle hiç hava almayacak şekilde kaplanarak (kabuk bağlamaması için) soğumaya bırakılır. Sonra hamur malzemeleri yoğurulur ve fırın kağıdı geçirilmiş kelepçeli bir kalıba, kenarları 2 parmak kalınlığında yükseltilerek yayılır. Çatalla bir kaç yerinden delinir. Soğuyan muhallebi önce mikserle hafif çırpılır. Labneler de eklenerek hepsi özleşene kadar çırpılır. Arzu edilen 4-5 kaşık meyve de eklenerek karıştırılır ve yayılan hamurun üzerine dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Pişen pasta soğurken, küçük bir tencereye meyve suyu veya su alınır. Üzerine nişasta ilave edilir, karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirilir. Arzu edilen 1 bardak meyve de eklenerek karıştırılır ve pişip, hafif soğuyan pastanın üzerine düzgünce yayılır. Pasta 3-4 saat sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun

Tarifi
ve yapılışı
lezzetli mutfağa ait
çok teşekkü ederim sabihacım :*



bu tarifi tabii ki çilek ,kivi ,frambuazlıda yapabilirsiniz ;)
Mutfakta çare bitmez :)

haydin kolay gelsin mis gibi kahveyle ikram edin ;)

PAYLAŞ:

No Comment to " VISNELI PASTA TARIFI "