Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ayran çorbası tarifi

Ekmeğin hammadesi olan buğday barsakları çalıştırır ve bir çok hastalıklarda  meydan okur.
Çok doyurucu ve bir kaşığı okadar da faydalıdır.
Yöresel yemekler  'de kulanılan yarma her türk mutfağımızın gözdesidir ;)
Mesela bizim yöre de her bayramlarda ve düğünler de ,ayran çorbası yapılır ;)
Kazanlarla yaparlar :) Gelen misafire ilk önce ayran çorbası daha sonra sırada ki yemekler ikram edilir ;)
Tabii ki ayran çorbasını her yöre farklı pişirir ;)
Ben annecimin yöntemiyle pişiriyorum..
Buyrun geçelim ayran çorba nasıl yapılırmış öğrenelim ;)


Ayran çorbası


Malzemeler


3 su bardağı haşlanmış yarma ( buğday )

4 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta beyazı

1 yemek kaşığı un

tuz

2 litre su


üzeri için


1 çay bardağı sıvı yağ

2 tatlı kaşığı nane kurusu

2 yemek kaşığı domates salçası

yarım çay bardağı su



yapılışı


derin bir tencere de yoğurt yumurtayı ve unu tel çırpıçıyla çırpalım ..
Yarmayı ,suyu ilave edip karıştırarak çorbamızı kaynatalım..Kaynamaya başlayan çorbamızı karıştımayı boşlayıp ocağın altını kısalım ve 15- 20 dakika pişirelim ..Koyulaşacak olursa biraz su ilave edin ;)
En son tuzunu attın arkadaslar ben öyle yapıyorum ;) kesilmesin yoğurdunuz ;)

Sıra geldi sosaaaaaa :) :)


Ufak bir tava yada tencere de önce sıvı yağını ısıtalım ...Naneyi ilave edip kokusu gelene dek  çevirelim ve salçayıda katıp şöööyle bi çevirip suyu dökelim ve fokuuur ,foookurdatıp altını kısalım ocağın..
Servis yaparken sosu üzelerine gezdirelim..

Afiyet olsun

PAYLAŞ:

No Comment to " Ayran çorbası tarifi "