Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

TAZE FASULYE KURUSU YEMEĞI TARIFI

Bol güneşin altında uzunlamasına doğranmış ve kurutulmuş taze fasulye..
Her yaz annecim yapar bizler de afiyetle yemeğini pişirip yeriz.".Canım annem benim"
Patlicani ,fasulye ve kaysı yada şeker pare kurusu pek çok kurutulur bizim yörede ..
Yazın kurutup kışın tüketilir ;)  Budur işte benim memleketim ;)
Bakın uzmanlar fasulyenin faydalarını nasıl anlatıyor
Fasulyenin Faydaları: Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Vücudun gelişimini ve onarımını destekler. Kemikleri güçlendirir. Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır. Böbrek rahatsızlıklarında etkilidir. Böbrekleri kuvvetlendirir. Böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Sinirleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntısını giderir. Kanda'ki şeker miktarını düşürerek şeker hastalığına karşı faydalı olur.



Fasulye kurusu tarifi


●Gerekli malzemeler

● 2 yemek tabağı dolusu kurutulmuş taze fasulye


● 2 litre su

● 2 yemek kaşığı
Tereyağı

●  4 yemek kasığı  Zeytinyağ

● 5 diş dövülmüş
Samısak

● kararınca tuz

● acı pul biber (antep biberi  )

● 1 adet rendelenmiş olgun domates

●  3 yemek kaşığı domates salçası

● 2 su bardağı su





yapılışı

Fasulyeleri kaynayan suya atalım ve yumşayınca fasulyeler süzup soğuk sudan geçirelim..
Tencereye terytereyağını ,sıvı yağı alalım eriyince salça ,domates rendesi ve fasulyeyi ilave edip kızgin ocakta güzelce tahta kaşıkla çevirelim..diğer malzemeleri de ilave edip 2 su bardağı kaynamış szyunu ekleyim tencerenin kapağını kapatıp .5 dakika son ayarda ocakta pişirip ocağın altını orta derece getirelim 30 dakika pişirip altını kapatalım 20 dakika dinlendirip servis yapalım
Afiyet olsun


ben soğan kulanmıyorum bol sarmısaklı pişiriyorum..
Ama siz tabii ki soğanda doğrayabilirsiniz ..
Yağda önce  incecik dogranmış soğanları pembelesinceye dek çevirin ve fasulyeyi ilave edip tekrar çevirip diğer malzemeleri ilave edin..















PAYLAŞ:

No Comment to " TAZE FASULYE KURUSU YEMEĞI TARIFI "