BAL KABAĞI ÇORBASI TARIFI
BAL KABAĞI FAYDALARI : Bağırsak kanserine karşı koruyucu etkisi vardır. Amipli dizanteri, amipli karaciğer iltihabı ve karaciğerde amip apsesi tedavisinde de kullanılmasıbalkabağı faydaları arasındadır. Yüksek oranda lif içermesi sebebiyle, kilo vermeyi, zayıflamayı sağlar. Dolayısıyla zayıflamak, kilo vermek artık hayal değildir. Sindirim sistemini hızlandırır ve rahatlatır. Böylece kabızlık sorunu olanlar da bu dertten kolaylıkla kurtulabilir. Basur tedavisinde kullanılır. Bağırsak solucanları, bağırsak parazitleri, idrar kesesi hastalıkları ve prostat tedavisinde kullanılır. Antioksidan özelliği sayesinde kolesterol hastalığına iyi gelerek kandaki yağ oranını düşürmesi debalkabağı faydaları arasındadır.
Faydalını okuduk geçelim çorbamıza ;)
Kabak çorbasını genel de kremalı kremalı yapıyorlar ,ana ben baharatlısını seviyorum damak zevkime uyan bu yani ;)
Sizler de kendi tarifim'ce paylaşmak istedim ;)
Bal kabak çorbası
○ Gerekli malzemeler
○ adet kavun büyüklün 'de bal kabağı
○ 2 yemek pilavlık pirinç ( Bol suyla yıkanmış )
○ 1 adet orta boy kuru soğan
○ 2 diş samısak
○ tuz
○Karabiber
○ 2 yemek kaşığı tere yağ
○ pul biber
○2 litre litre et suyu ( koyulasak olursa su ilave edin )
Üzeri için bir avuç kıyılmı
○ nane ,maydanoz ve dereotu
Yapılışı
1.5 litre et suyunu tencereye alalım
lifinden ve çekirdeklerinden ayıklanmış kabakğımızı
yeneklik doğrayalım ve diğer malzeleri de eklyip (tereyağ hariç )yumsayıncaya dek kaynatalım.
Blenderden malzeleri geçirelim .Ufak bir ravada tereyağını da eritip pul biber ekleyip hafif yakıp çorbamızın üzerine gezdirelim..Afiyet olsun
servis yaparken üzerine kıyılmış yeşil serpip sunabilirsiniz ;)
No Comment to " BAL KABAĞI ÇORBASI TARIFI "