WINDBEUTEL ( PROFITEROL ) TARIFI
Profiterol ( Windbeutel )Tadı görüntüsünden daha mükemmel inanılmaz.Dışarda Bäckerei 'lardan aldığınız bire bir aynısı diyebilirim..
Malzemeler hamuru için
250 ml su
60 g tereyağ oda sicakliginda
1 çay kaşığı tuz
150 g un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yumurta
1 tatlıkaşığı kabartmatozu
İç dolgusu için
2 kutu sıvı krema ( schlagsahne) 400 ml
2 paket krema sertleştitlrici ( sahnesteif )
2 paket vanilya şekeri ( Vanillinzucker )
Yapılışı
derin bir tencereye suyu ,yağı ve tuzu alıp çırparak bir taşım kaynatıyoruz ve ocaktan alıp unu ve nişastayı ilave ediyoruz..Tekrar ocağa koyup Orda ateşte dimine tuturmadan 5 dakika hızlı ,hızlı çırpıyoruz ve oçaktan alıp ılımasını bekliyoruz ..Diğer malzemeleri de ilave edip mikserinizle son hız çırpıyoruz ve sıkma poşetiyle yağlı kağıd serilmiş fırıntepsinize resim de gördüğünüzşekil aralıklı sıkıyoruz.200 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pisiriyoruz.
Ve soğduktan sonra ortadan kesip içini kreamayla dolduruyoruz
kreama için
2 kutu kremayı serlestirici ve vanilya şekerini ave edip istediğiniz kıvama getiriyoruz..
kremayla profiterolumuzu resim de gördüğünüzşekil doldurup üzerine dilediğiniz meyve ezmesinden döküp kapatıyorsunuz ve pudra şekeri serpip servis yapıyorsunuz ;)
Ben rote grütze kulandım
ama mutfata çare bitmez..
Meyvelerinizi püre haline getirip bir miktar şeker ve 1 tatlıkaşığı nişastayla kaynatıp soğuduktan sonra profiterolunuzun iç dolgusuna dökebilirsiniz ;)
Kolay gelsin
No Comment to " WINDBEUTEL ( PROFITEROL ) TARIFI "