ŞAKŞUKA KIZARTMA TARIFI
Şakşuka nedir ??Şakşuka karışık sebze kızarmasıdır ;)
Dilediğiniz sebzeler den kızartabilirsiniz. .
Mantar, pırasa , soğan, havuç, patates, biber, patlican, kabak..
Ben patatesli , patlican ve biber kızartım ;) Tabiiii tercih sizin ;)
Haydin Şakşukaya :))))
Malzemeler
• 3 orta boy patates
• 250 g sivri biber
• 2 - 3 adet patlican
• kızartmak için 1 litre sıvı yağ
sosu için
• 3 adet kabuğu soyulmuş olgun domates
Tuz ve kırmızı pul biber
• 1 çay kaşığı sarmısak tozu yada 1 diş ezilmiş sarmısak
arzuya göre samısaklı yoğurt
Yapılışı
Patatesleri kabuğundan soyalım
Paticanları ara , ara soyalım kapuğndan
biberlerin saplarını keselim be bol suyla yıkayalım ..
kıtartmalık resimde de ggördüğünüz gibi doğruyalım ve kızğın yağda sırayla kızatalım.
Borcama yada tepsiye alalım..
Sosu için 3 adet domatesi suyla yıkaydıktan sonra kkabuklarını soyup ufak bir tencereye doğrayalım tuzunu , biberini ve sarmısak tozunu ilave edip en yüksek hararette kaynamaya başlayınca orta ayarda 5 dakika kaynatıp kızarmamızın üzerine dökelim..
Tercihe göre sarmısaklı yoğurt gezdirebilirsiniz ;)
Afiyet olsun
No Comment to " ŞAKŞUKA KIZARTMA TARIFI "