Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

ŞAKŞUKA KIZARTMA TARIFI

Şakşuka nedir ??

Şakşuka karışık sebze kızarmasıdır  ;)
Dilediğiniz sebzeler den kızartabilirsiniz. .
Mantar, pırasa , soğan, havuç, patates, biber, patlican, kabak..
Ben patatesli , patlican ve biber kızartım ;) Tabiiii tercih sizin ;)


Haydin Şakşukaya  :))))













Malzemeler

• 3 orta boy patates

• 250 g sivri biber

• 2 - 3  adet patlican



•  kızartmak için 1 litre sıvı yağ




sosu için

• 3 adet kabuğu soyulmuş olgun domates

Tuz ve kırmızı pul biber

• 1 çay kaşığı sarmısak tozu yada 1 diş ezilmiş sarmısak

arzuya göre samısaklı yoğurt




Yapılışı



Patatesleri kabuğundan soyalım
Paticanları ara , ara soyalım kapuğndan
biberlerin saplarını keselim be bol suyla yıkayalım ..
kıtartmalık resimde de ggördüğünüz gibi doğruyalım ve kızğın yağda sırayla kızatalım.
Borcama yada tepsiye alalım..
Sosu için 3 adet domatesi suyla yıkaydıktan sonra kkabuklarını soyup ufak bir tencereye doğrayalım  tuzunu , biberini  ve sarmısak tozunu ilave edip en yüksek hararette kaynamaya başlayınca orta ayarda 5 dakika kaynatıp kızarmamızın üzerine dökelim..
Tercihe göre sarmısaklı yoğurt gezdirebilirsiniz ;)

Afiyet olsun






















































PAYLAŞ:

No Comment to " ŞAKŞUKA KIZARTMA TARIFI "