Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

REVANI TATLISI TARIFI



 dediğimiz de ilk aklıma gelen revani tatlısıdır ;) Çocuk yaşta yaptığım ilk tatlım benim ;) hiç unutmam nasılda severek annecim misafirlere ikram etmişti :) Kızım yaptı demesi yokmuydu  :)))) sanki gurur duyarcasına  :) Sonra tatlıların ustası olduk :))))

Buyrun revaniye  :)))


Revani












































Malzemeler

1 su bardağı yoğurt

1 sb sivi yag

1 sb seker

3 yumurta

1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya

biraz limon kabugu rendesi yada portakal rendesi

2 bardak irmik

2 bardak un

ama unun kivamina gore ayarlayin kek kivaminda olacak


serbeti


3,5 sb seker

5 su bardagi su

kaynayinca 10 dakika kaynatin yeterli cok koyu kivam olmasi gerekmiyo

ikiside ilik olucak



Yapılışı

Öne yurta ve şekeri kköpürterek mikserle çırpıp ve diğer malzemeleri ekliyoruz ,tekrar çırpıyoruz ve yağlanmış borcama hamurumuzu döküp 200 derece de pişiriyoruz..
Pişen tatlımızın serbetini döküyoruz ve içini çektikten sonra hindisatan çevizi serpip servis yapıyoruz ;)


Afiyet olsun





PAYLAŞ:

No Comment to " REVANI TATLISI TARIFI "