REVANI TATLISI TARIFI
dediğimiz de ilk aklıma gelen revani tatlısıdır ;) Çocuk yaşta yaptığım ilk tatlım benim ;) hiç unutmam nasılda severek annecim misafirlere ikram etmişti :) Kızım yaptı demesi yokmuydu :)))) sanki gurur duyarcasına :) Sonra tatlıların ustası olduk :))))
Buyrun revaniye :)))
Revani
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 sb sivi yag
1 sb seker
3 yumurta
1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya
biraz limon kabugu rendesi yada portakal rendesi
2 bardak irmik
2 bardak un
ama unun kivamina gore ayarlayin kek kivaminda olacak
serbeti
3,5 sb seker
5 su bardagi su
kaynayinca 10 dakika kaynatin yeterli cok koyu kivam olmasi gerekmiyo
ikiside ilik olucak
Yapılışı
Öne yurta ve şekeri kköpürterek mikserle çırpıp ve diğer malzemeleri ekliyoruz ,tekrar çırpıyoruz ve yağlanmış borcama hamurumuzu döküp 200 derece de pişiriyoruz..
Pişen tatlımızın serbetini döküyoruz ve içini çektikten sonra hindisatan çevizi serpip servis yapıyoruz ;)
Afiyet olsun
No Comment to " REVANI TATLISI TARIFI "