KREMALI KEMALPAŞA TATLISI TARIFI
Hmmmm nefis mi , nefis bir tatlı ;) Pasta desem değil :) tatlı desem oda değil :) ikisinin ortası ..Canınız tatlı yada sütlü çektiğiniz de hemen elde edeceğiniz pratik tatlı arkadaşlar mutlaka deneyin derim ;)Tarifi normalin de sossuz ama herzaman olduğu gibi bennnn
yine farklılık yarattım :) :) veee üzerine rote grütze döktüm ;) Roto grütze ,orman meyvesi sosu ..Kendiniz de elde edebilirsiniz tabii ..Nasil mı ?
Meyveleri nişasta ve sekerle orta ayarda ocakta kaynatıp koyulaşınca oçaktan alırsınız ve soğunca tatlınıza gezdirin ;)
1 su bardağı vişne yada kiraz hoşafı
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kasığı şeker
orta ayarda kaynayinca altını orta ayar getirin ve koyulaşınca ,ocaktan alın soğumasına sağlayın..
kremalı kemalpaşa tatlısı
Malzeme
150 gr kemalpaşa tatlısı
Su , 1 Yemek ka
kaşığı margarin
yapılışı
poşetin de yapılışı yazıyor ugulayın ve 26 cm borcama yada tepsiye dizin..
Kreması için gerekli malzeme
1 litre süt
3 yemek kasığı nişasta ( buğday )
3 yemek kaşkaşığı un
10 yemek kaşığı şeker
1 Vanilya şekeri
3 yemek kasığı hindistan çevizi
Ve üzeri için hindistan cevizi
Yapılışı
derin bir tencereye tüm malzemeyi alalım ve tel çıpıcıyla
koyulaşıncaya kadar çıpıp kemalpaşa tatlımıza resim de gördüğünüz şekil dökelim ve 2 saat buz dolabın'da dinlendirelim.Üzerine 1 su bardağı kadar hindistan cevizi serpelim ve tercihe göre servis yapar iken üzerine orman meyvesi yada dilediğiniz meyve sosu dökelim..ROTE GRÜTZE ÇOK YAKIŞIYOR ;)
No Comment to " KREMALI KEMALPAŞA TATLISI TARIFI "