Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

KREMALI KEMALPAŞA TATLISI TARIFI

Hmmmm nefis mi  , nefis bir tatlı  ;)  Pasta desem değil :)  tatlı desem oda değil :) ikisinin ortası ..Canınız tatlı yada sütlü çektiğiniz de hemen elde edeceğiniz pratik tatlı arkadaşlar mutlaka deneyin derim ;)

Tarifi normalin de sossuz ama herzaman olduğu gibi bennnn
yine farklılık yarattım  :) :) veee üzerine rote grütze döktüm ;) Roto grütze ,orman meyvesi sosu ..Kendiniz de elde edebilirsiniz tabii ..Nasil mı ?
Meyveleri nişasta ve sekerle orta ayarda ocakta kaynatıp koyulaşınca oçaktan alırsınız ve soğunca tatlınıza gezdirin ;)

1 su bardağı vişne yada kiraz hoşafı
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kasığı şeker
orta ayarda kaynayinca altını orta ayar getirin ve koyulaşınca ,ocaktan alın soğumasına sağlayın..


kremalı kemalpaşa tatlısı




















Malzeme

150 gr kemalpaşa  tatlısı

Su , 1 Yemek ka
kaşığı margarin

yapılışı

poşetin de yapılışı yazıyor ugulayın ve 26 cm borcama yada tepsiye dizin..

Kreması için gerekli malzeme


1 litre süt


3 yemek kasığı nişasta ( buğday )

3 yemek kaşkaşığı un

 10  yemek kaşığı şeker

1 Vanilya şekeri

3 yemek kasığı hindistan çevizi

 Ve üzeri için hindistan cevizi


Yapılışı


derin bir tencereye tüm malzemeyi alalım ve tel çıpıcıyla
koyulaşıncaya kadar çıpıp kemalpaşa  tatlımıza resim de gördüğünüz şekil dökelim ve 2 saat buz dolabın'da dinlendirelim.Üzerine 1 su bardağı kadar hindistan cevizi serpelim ve tercihe göre servis yapar iken üzerine orman meyvesi yada dilediğiniz  meyve sosu dökelim..ROTE GRÜTZE ÇOK YAKIŞIYOR ;)

PAYLAŞ:

No Comment to " KREMALI KEMALPAŞA TATLISI TARIFI "