KIRSEHIR ÇIĞIRTMA TARIFI
Bazen anneden kıza geçermiş :) benim annem hamur işi, yemek ve yaptığı ev işleriyle çok sevilir , sayılır hamarat bir hatundur :) canım annem.Bekarlığımda annecim yapar biz yerdik..Sabah , sabah mis gibi çığırtma kokusu gelirdi zaman , zaman aklıma gelir de :( oyyy canım annem.Dünyanın en mükemmel annesi diyebilirim arkadaşlar ;) Ben bu çığırtmayı her yaptığımda SOLMAZ sultan gelir aklıma..Annem de çok güzel yapar , ben de ondan almışım bazi becerileri ;)
İyi 'ki annecimin kızı olarak dünyaya gelmişim .Annemin bir de meşhur yağlı çöreği vardır ;) onu'da inşallah rabbimin izniyle sizlerle paylaşmak isterim ;)
geçelim şimdi bizim kırşehir çığırtmasına
Çığırtma
ÇIĞIRTMA
kırşehir yöresine ait bir lezzet
Malzemeler
600 ml ( 2.5 su bardağı ılık süt )
1 adet yaş maya 42 g
1 kilo un
yeterince tuz
Sütü yoğurma kabına alıyoruz maya ve tuzu ilave edip tel çırpıcıyla çırpıp azar , azar unu ilave ediyoruz.Üzerini örtüp mayalanmasını sağlıyoruz.Hamur ikiye katladığında mayası gelmiş demektir
Şeftali büyülüğün'de bezeler alip tesgaha un serperek , tatlı tabağı büyülüğün'de oklavayla açıyoruz ve 1 litre kızgın yağda önlü , arkalı kızartıyoruz. .
Afiyet olsun
Offffffffffffffffff Offffffffffffffffff harika nefisssss olmuş ellerine emeğine sağlık olsun
YanıtlaSil