Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

LAHMACUN TARIFI

Lahmacun isteyen buyursun ;) Size vericegim bu lahmacun tarifimi inanın çok severek yapacaksınız ;) kıymalı iç pideler de yada gözlemeler de kayık pideler de ve bir çok hamur işlerin de kulanabilirsiniz ;) hatta biraz iç artı onu dilim ekmeklerim vardı biraz bayatlamıştı ..Sürdüm dilimlerin üzerine ve halka domates , biber üzerine kaşar 200 derece fırında oooh mis oldu  :) atmayın kalanları değerlendirin değerli takipcilerim ;)

haydin kollar sıvansın iş başįna :)


lahmacun





Malzemeler

hamur için

1 kilo un

3 su badagı ılık su (  600 ml )

1 yaş maya 42 g

yeterince tuz

hamurun yapılışı

Unu derin bir yoğurma kabına alalım

kase de mayayı ılık suyla çıpalım ve unun ortasını havuz gibi açalım karışımı dökelim tuzu ilave edip güzelce yoğuralım..
Hamurun üzerini örtelim mayalamaya bırakalım.Hamur iki kat olunca yani kabarınce, şeftalibüyüklüğün de bezeler alalım tezgahı unlayıp üzerine dizelim..


İç için gerekli malzeme

300 gr orta yağlı kıyma

3 yamek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tane kırmızı tatlı biber

1 tane sivri biber

1 çay bardağı zeytinyağ

1 çay bardağı su

1 baş büyük soğan

1  tutam maydanoz maydanozum yoktu ben kulanmadım

tuz ve kırmızı pul biber

İçin hazırlanışı

Evvela yeşil olanları sonra kırmızıları rondodan çekiyoruz

yaniiiii maydanoz , sivri biber ve soğan (taze soğanda olur)

rondodan geçirip su gobi olmiyacak sadece ufaltılacak..Bu işlemi eliniz ile de yapabilirsiniz tabii ;) ince , ince kıyın yıkanılmış maydanozu , soğanı ve biberi..
Sonra bu yeşil malzeleri ayri bir kaba alıp kırmızılara geçiyoruz.

kıyma ve diğer malzeleri rondodan geçirip diğer malzelerle birlestirip karıştırıyoruz..
Ayrı, ayrı rodododan geçirmemin nedeni reklerinin atmaması.
İç malzemesi macun gibi olması lazım yani yemek kaşığı ile kolayca yağlanacak..Katı olursa biraz su ilave edin ;)

lahmacunun yapılışı

Ben silex de pişirdim siz pizza tavasında pişirebilirsiniz  tercih sizin ;)

bezeleri serviz tabağı büyülüğün de açtım unla , kaşık yardımı ile kıymayı yağladım..
Silex de pişirdim .Kıyma suyunu çekince altı kızarınca aldım..

Afiyet olsun









Lahmacun hamurunuzu ice açın pişerken kabarıyor mayalı hamur olduğundan ;) Lahmacunlahmacun gibi olmalı durum yapabilmeli  ;)

PAYLAŞ:

2 yorum to ''LAHMACUN TARIFI"

ADD COMMENT