Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

CACIK TARIFI

Yaz ayların'ın vazgeçilmezi  cacık .Et, dolma ve kuru yemeklerin yanında renk katan salata türüdür benim mutfağımda ;)  Cacıgımı bu sefer naneli yaptım ...Normal de dere otu çok yakışiyor amaaaaaa nane de daha çok yakıştı ;) hmmm nefis olmuş gerçekten..
Kabuğunu soymuyorum ben kokusu ve vitamini kabuğunda ama siz tabii ki soyabilirsiniz tercih sizin ;)  Kabuğu ayriyetten hoş bir renk veriyor isterseniz deneyin ;)
Haydin tarifi buyrun ;)







Naneli Cacık


malzemeler



2 tane buyük boy salatalık

10 yemek kaşığı tepeleme yoğurt

kararınca tuz

2 diş samısak



üzeri için


5 tatlı kaşığı zeytin yağ

1 tatlı kaşı kuru nane



yapılışı


Salatalıkları kabuğundan soymadan orta kalınlıkta rendeleyelim.Diğer kabın içine 10 yemek kaşığı yoğurdu ve dövülmüş samısağı, tuz  alalım ve tel çırpıçıyla güüüzelce çıpalım...Yoğurdu salatalık rsndesine ilave edip karıştıralım ve servis tabağına dökelim.Üzeri için sıvı yağ ve kuru naneyi birlestirip karıştıralım ve bu karışımı cacığımızın üzerine gezdirelim.Taze naneyle süsleyip servis yapalım

Afiyetcik olsun

:)  :)

PAYLAŞ:

No Comment to " CACIK TARIFI "