MANTAR KAVURMASI TARIFI
Mantar olsunda nasıl olursa olsun diyen şöyle buraya buyursun :) Mantarın her türlüsünü severim :) kıymalısını, yumurtalısını, etlisini, fırında köslemesini, kaşarlısını ...Özellike de bu yemegini :) yanında haşlanmış patates yada patates püresi esluğin de servis yapabilirsiniz..
Mantar kavurması
Malzemeler
500 gr bol sudan geçirilmiş Mantar
1 baş orta boy rendelenmis kuru soğan
2 tane ince ince doğranılmış sivri biber
1 çay bardağı zeytin yağ
1 Su bardağı domates püresi
Kararınca tuz ve kara biber
Yapılışı
Derin bir tencereye zeytin yağını alalım hafif ısınınca soğan ve biberi alalaım. 2 dakika çevirdikten sonra resimde de görmüş oldugunuz gibi diğer malzemeleri'de ilave edip 3-4 dakika kızgın ateste çevirelim.
Mantarları bütün olarak çeviriyoruz. En son domates püresini ve tuz,kara biberi de ilave edip kapağını kapatıp tencerenin orta hararet de 20 dakika pisiriyoruz .
Pistikten sonra 10 dakika dinlendirdim . Servis yaparken üzerine 1 avuç ince doğranmış dere otu serptim ama tercih sizin siz maydanozda serpebilirsiniz
No Comment to " MANTAR KAVURMASI TARIFI "