Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

MANTAR KAVURMASI TARIFI



Mantar olsunda nasıl olursa olsun diyen şöyle buraya buyursun :) Mantarın her türlüsünü severim  :) kıymalısını, yumurtalısını, etlisini, fırında köslemesini, kaşarlısını ...Özellike de bu yemegini :) yanında haşlanmış patates yada patates püresi esluğin de servis yapabilirsiniz..




Mantar kavurması

Malzemeler

500 gr bol sudan geçirilmiş Mantar

1 baş orta boy rendelenmis kuru soğan

2 tane ince ince doğranılmış sivri biber

1 çay bardağı zeytin yağ

1 Su bardağı domates püresi

Kararınca tuz ve kara biber

Yapılışı

Derin bir tencereye zeytin yağını alalım hafif ısınınca soğan ve biberi alalaım. 2 dakika çevirdikten sonra resimde de görmüş oldugunuz gibi diğer malzemeleri'de ilave edip 3-4 dakika kızgın ateste çevirelim.
Mantarları bütün olarak çeviriyoruz. En son domates püresini ve tuz,kara biberi de ilave edip kapağını kapatıp tencerenin orta hararet de 20 dakika pisiriyoruz .

Pistikten sonra 10 dakika dinlendirdim . Servis yaparken üzerine 1 avuç ince doğranmış dere otu serptim ama tercih sizin  siz maydanozda serpebilirsiniz









PAYLAŞ:

No Comment to " MANTAR KAVURMASI TARIFI "