SOLERO PASTA TARİFİ
Solero pasta tarifi
Malzemeleri
Hamuru için
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya şeker
1 vanilya puding tozu ( puding edilmeden keke toz halinde eklenecek )
Üzeri için
1 ufak kutu mandalina konzervesi
3 kutu sıvı krema ( Schlagsahne )
3 yemek kaşığı şeker
5 paket krema sertleştitiçi
500 quark ( labne )
1/2 litre ACE saft ( multivitamin suyu )
2 paket Dessert sose yada Türkiye için
1 paket vanilya puding tozunu
Süt yerine multivitamin meyve suyu ile pişirin koyulaşınca biraz ılımasını bekleyin
Yapılışı
Keki için yumurtayı şekerle mikser yardımıyla köpürterek çırpıyoruz ..Diğer gerekli malzemleri ekleyip akıcı bir kek hamuru elde ediyoruz ..Kare borcamı yağlayıp unlayıp keki
180°'de önceden fırında kekimizi pişiriyorsunuz yaklaşık 20 dakika kadar..
İsonra üst malzemelerini hazırlıyorsunuz
Mandalinayı süzgeçten süzüp suyunu kenara alıyoruz
Mandalinaları keke döşüyoruz ..
Uygun bir kapta kremayı sertleştiriciyle ,3 yemek kaşığı şekeri ekleyip krema haline getiriyoruz ..quark ekleyip tekrak mikserle çırpıyoruz
Ve kremamızı kekimizin üzerini kremayla yağlıyoruz..Mıltivitamin suyunum içerisine desert sose paketini ekleyip tel çırpıçı ile çırpıp
10 dakika dinlendirip kekin üzerine gezdiriyoruz
Afiyet olsun 😋
Çok merak ettiğim solero pastasını
Sevgili üyelerimizden Fazilet karataş ablamızın evinde konuk oldum veeee Tattığım enfes pastalar sırasında yer aldı😀😋
No Comment to " SOLERO PASTA TARİFİ "