HAMBUGER EKMEĞİ TARİFİ
Almanyadan güneşli bir havadan kucak dolusu selamlar değerli takipçilerimSizinde bildiğiniz gibi hamburger ekmeklerinde domuz katkısı olduğu söyleniyor ve ambalajında yazıyor..Dolayısıyla artık ekmekleri kendimiz evimizde kolaylıkla elde edebiliyoruz..Bu paylaşımı yıllar öncesi yine da paylaşmıştım ama farklı bir aşama ile..Vereceğim hamburger ekmeğini yanımda bardak ağzı ile kestim üstüste katladım aralıklı tepsilere dizdim 240 ° fırında pişirdim..hamburger ekmeğimizin arasına panelinmiş tavuk göğsü kızartması yada panelenmiş balık yerleştirebilirsiniz.. Katıkları tamamen sizin arzunuza kalmış ;) Hardal sosu,curry sosu yada diger ezmeler hatta çocuklarınızın beslenme çantalarına ekmek arası yapabilirsiniz peynir salam gibi katıklarda mükemmel olur diyorum :)
Yapanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun..
Kesinlikle deneyin hiç pişman olmıyacaksınız pamuk gibi oluyor ;)
Hamburger ekmeği tarifi
Malzemeleri
300 gr ılık su
70 gr sıvı yağ ayçiçek yağı yada zeytin yağı
1 adet yaş maya
3 yemek kaşıgı şeker
Bir yemek kaşı tuz
660 gram un
Üzeri için su ve susam
Yapılışı
Ilık su , maya ,tuzve şeker ,sıvıyağ
Uygun bir kaba alınır ve elimizle karıştırıp mayanın erimesini sağlıyoruz yavaş yavaş ekleyerek hamur elde ediyoruz..
Mayalandırmadan hamuru oklava yardımıyla büyükçe açıyoruz..Bardak ağzı ile hamuru kesiyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı diziyoruz..resimde gördüğünüz gibi hamurları bardak ağzı ile kesip kapatıyoruz..Fırına sürüyoruz fırını çalıştırmadan kapağını kapatıp ve bir saat tepsi mayası yapıyoruz..İkiye katlanan hamurlarımızın üzerine fırça ile su sürüyoruz ve Susam serpiyoruz 240 ° fırında pişiriyoruz..
Afiyet olsun
No Comment to " HAMBUGER EKMEĞİ TARİFİ "