Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ

Türk mutfağımızın özellikle de lokantalarımızın en gözde çorbalarından biri de işkembe çorbasıdır ;) 
Sabah lokanta önünden geçtiğiniz de mis gibi sarmısaklı işkembe çorbası kokar ..Terbiyeli işkembe çorbasını herkez farklı yapar örneğin işkembeyi haşlayıp suyunu süzmeden terbiyesini yapıp ilave edenler var..Ben işkembeyi temiz yıkanılmış sakız gibi bembeyaz kasaptan alıyorum..Ve incecik doğrayıp düdüklüde yumşacık olana dek haşlayıp süzüyorum.Ve tekrar kaynamış suya ekleyip samısak  , sirke , tuzla 10 dakika kaynarken terbiyesini hazırlayıp işkembeye ilave ediyorum..Sıvı yağ biraz pul biber yakıp servis ederken işkembe çorbasına gezdiriyorum..Bol limonlu işkembe çorbasınada bayılırım :)




Terbiyeli işkembe çorbası tarifi 



















Malzemelerimiz 
--------------------------

▶ 1 kilo temiz hazır işkembe 

▶ 2 litre su 

▶ 1 yenek kaşığı sirke (tercihen üzüm sirkesi ) 

▶ 5 diş sarmısak 
▶ tuz 

Terbiyesi için 
----------------------

▶ 3 yemek kaşığı tere yağ 

▶ 3 yemek kaşığı tepeleme un 

▶ 1 su bardağı yoğurt 

▶ 1 su bardağı su 

Yapılışı 
------------

Temizlemiş işkembeyi ufak doğruyoruz derin bir tencereye alıyoruz üzerine suyunu döküp haşlıyoruz.Yumşacık olan işkembeyi süzgeçten geçirip üzerine su gezdirdikten sonra tekrar tencereye alıp suyu ilave edip 10 dakika pismesi için ocağa alıyoruz .Bu arada terbiyesini hazırlamak için tavaya yada uygun bir  tencereye yağı eritip unu yakmadan hafif kavuruyoruz ve suyu ekleyip yoğurduda hızlı bir sekilde tel çırpıcıyla karıştırıyoruz ve bir taşım kaynatıp işkembe çorbasıyla buluşturup tekrar karıştirip ezilmiş sarmısak , tuz ve sirkeyi ekleyip 10 - 20 kadar orta ateste pisirip servise hazır
Arzuya göre üzerine yağ eritip pul biber ekleyip hafif kavurup çorbaya gezdire bikirsiniz  ;)

Afiyet olsun



PAYLAŞ:

No Comment to " TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ "